Successos

successos

detenció

Detenen un segon implicat en la baralla amb un tret a la plaça Catalunya d'Olot

Es tracta d'un veí de la ciutat de 25 anys

És investigat per tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes

La jutgessa en va decretar la posada en llibertat

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts de la setmana passada un segon implicat en la baralla que va tenir lloc el 22 de desembre del 2016 al bar El Punt de la plaça de Catalunya d'Olot. Es tracta de Mahamadu Jallow, un jove de 25 anys de nacionalitat espanyola i resident a la capital garrotxina, on va ser arrestat al carrer França. La policia li atribueix la comissió d'un delicte contra la salut pública i un altre de tinença il·lícita d'armes. La disputa en la qual presumptament hauria participat es va produir als lavabos del local, on van començar a discutir tres clients. Van continuar la baralla a la zona del bar, un d'ells va treure una escopeta amb els canons retallats i va disparar un tret. Els tres nois van sortir després a la plaça i van seguir barallant-se a cops, fins que un dels joves va arrabassar l'arma al que la duia. Aleshores es van acabar dispersant i fugint del lloc, cadascú per separat.

Jallow, que nega qualsevol vinculació amb aquest altercat, va passar a disposició judicial el 16 de març, assistit per l'advocada Goretti Chico. Es va acollir al seu dret a no declarar i, durant la compareixença, la fiscalia no va demanar el seu ingrés provisional a la presó. La jutgessa va decretar la posada en llibertat del noi, en espera que es practiquin noves diligències d'investigació, com ara una roda de reconeixement.

Atès a l'hospital

La nit dels fets, a la plaça hi va quedar un rastre de sang que evidenciava que almenys un d'ells estava ferit. Passada una estona, els Mossos van confirmar que un dels implicats va arribar a l'hospital d'Olot amb un trau al cap. Els agents van acudir al centre mèdic per intentar interrogar-lo i veure si podia aportar informació sobre les circumstàncies de la batussa, que se sospita que podria estar relacionada amb un afer de drogues. I és que, als lavabos del bar, els investigadors hi van trobar embolcalls per a substàncies estupefaents i una petita balança per pesar la mercaderia.

El noi que es va dirigir a l'hospital és Francys Bladimir Arno Sánchez, un veí d'Olot d'origen dominicà de 28 anys. Després que fos atès i els metges li fessin 33 punts per suturar-li el trau al cap, els Mossos el van detenir. Va ser, doncs, el primer arrestat pel cas. Els investigadors també li van imputar tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes. Segons la seva versió, quan era al lavabo es va veure sorprès per dos desconeguts que van entrar per recriminar-li que hagués “mirat el cul a una dona”. Manté que per aquest motiu li van clavar un fort cop amb la culata d'una escopeta. Va negar que ell disparés l'arma ni que fos qui la portava. I, tal com va succeir amb Jallow, va acabar en llibertat per ordre judicial, i sense cap mesura cautelar.

Investigació oberta

Una estona després de la baralla, els Mossos van trobar l'arma. L'havien llençada en un carreró de darrere l'edifici de la hidroelèctrica, a poca distància del lloc dels fets. Un testimoni va declarar que a fora la plaça Francys Bladimir Arno, que ja sagnava, va arrabassar l'escopeta a un dels nois. Aquesta acció s'interpreta com un intent de defensar-se i avalaria que l'arma no era de Sánchez, sinó que es pressuposa que va ser qui se'n va desfer al carrer. Els Mossos mantenen la investigació oberta, a la recerca del tercer implicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia