Successos

accident marítim

Recuperen el cos d'un dels pescadors del vaixell enfonsat

Bussejadors de Salvament Marítim el van localitzar ahir a la tarda al voltant de l'embarcació

El jutge cita com a investigats el capità i el primer oficial del mercant rus ‘MID', que va envestir ‘El Fairell'

Les tasques de recerca dels dos pescadors desapareguts des de dilluns passat –un marroquí de 34 anys i un senegalès de 37 anys– van donar ahir els primers resultats, amb la troballa cap a les tres de la tarda d'un cadàver que portava roba d'aigua i era als voltants de les restes del vaixell El Fairell.

El cos, que estava situat al fons marí, prop del pesquer, l'ha localitzat i recuperat, gràcies a l'ús d'una cistella, el robot submarí ROV-Comanche, que des d'abans-d'ahir a la nit està inspeccionant l'embarcació a la recerca dels dos desapareguts. Se sospita que els dos pescadors van quedar atrapats a la nau o a les seves xarxes.

Després de la troballa, Salvament Marítim va traslladar el cadàver al vaixell Clara Campoamor per traslladar-lo a terra, on la Guàrdia Civil es farà càrrec de la identificació, segons van informar a Efe fonts pròximes al cas.

El robot submarí havia descartat prèviament durant la inspecció de l'interior de l'embarcació enfonsada a 160 metres de profunditat que els dos tripulants estiguessin dins del vaixell. Les restes de l'embarcació estan localitzades a tres milles del port, a uns 160 metres de profunditat.

D'altra banda, la Guardamar Calíope va traslladar ahir al matí fins al Clara Campoamor –on hi ha el robot– el patró d'El Fairell, acompanyat del seu germà i el capità marítim de Barcelona, Javier Valencia, perquè poguessin comprovar en primera persona com s'estan realitzant les recerques submarines. El robot que fa les inspeccions es dirigeix per control remot des de la sala de comandaments instal·lada a bord del vaixell Clara Campoamor, que està equipat amb monitors on es visualitzen les imatges captades en les inspeccions submarines. Aquest robot amb capacitat de submergir-se fins a 1.000 metres va començar a actuar la nit de dimecres.

Cas al jutjat

D'altra banda, ahir mateix, segons fonts del TSJC, el titular del jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona va incoar diligències prèvies per un delicte d'imprudència en relació amb aquest accident i demà interrogarà com a investigats el capità i el primer oficial del mercant, tots dos de nacionalitat russa, que són els màxims responsables de l'embarcació. El jutge també ha demanat informació sobre el propietari de la nau i la seva companyia asseguradora.

LA XIFRA

160
metres
és la profunditat en què es troba el vaixell ‘El Fairell', enfonsat pel mercant rus davant la costa de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia