Successos

Tribunals

A judici un acusat d'obtenir imatges sexuals de menors

L'home, veí de Girona, s'enfronta a divuit anys de presó

L'Audiència ja el va condemnar per tocaments a una nena

El fiscal demana 18 anys de presó per a un veí de Girona, Dídac Masbernat, que va contactar presumptament amb noies menors d'edat a través d'internet i va aconseguir que li enviessin fotografies i vídeos de caire sexual per Whatsapp. Quan es negaven a fer-li arribar més material, les amenaçava de difondre les imatges per internet o enviar-les als seus amics i familiars. El fiscal, Víctor Pillado, atribueix a l'home tres delictes continuats d'elaboració de material pornogràfic infantil i tres delictes continuats d'amenaces. Segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, entre l'estiu del 2015 i el gener del 2016 va fer servir diversos perfils falsos a les aplicacions Meetme i Kik per xerrar amb les menors. Es feia passar per adolescent amb noms com Katly, David o Marta, i usava com a imatges de perfil fotos de nens i nenes menors d'edat. Així, es guanyava la confiança de les víctimes, que no sospitaven que parlaven amb un adult. I, després de relacionar-se amb elles durant un temps, s'intercanviaven els números de telèfon per continuar la relació a través de l'aplicació de missatgeria instantània Whatsapp.

Llavors, continua relatant Pillado, Masbernat les convencia perquè li enviessin fotografies i vídeos de contingut sexual que elles mateixes filmaven “seguint les indicacions de l'acusat”. La Policía Nacional va detenir-lo a finals de gener del 2016 i està en presó provisional des d'aleshores. La investigació va arrancar amb la denúncia d'uns pares d'Alacant que van descobrir que un home amenaçava la seva filla menor d'edat perquè li enviés imatges sexuals. Es va fer passar per un jove de 16 anys i va fer creure a la noia que les fotos eren per a un treball d'anatomia. Els agents van obrir una investigació que els va portar fins a Girona. Concretament, a un pis situat al carrer Maçana, al barri de Santa Eugènia. La policia va arrestar el sospitós i va escorcollar el domicili, on van trobar multitud d'arxius informàtics de contingut pedòfil. Amb l'estudi de tot el material, els efectius van identificar tres víctimes més.

Missatges amenaçadors

Amb la primera víctima hi va contactar el juliol del 2015, quan la noia tenia 15 anys. La segona també tenia 15 anys i va conèixer l'acusat a través d'internet durant el mateix estiu. “Per satisfer els seus desitjos sexuals, i tenint ple coneixement de la minoria d'edat de la víctima, la va convèncer perquè li enviés imatges i vídeos seus”, detalla el fiscal. També va arribar un moment en què la menor es va negar a enviar imatges. Aleshores, la va amenaçar amb missatges com “puta, t'aviso, desbloqueja o serà horrible” o “ja envio les teves fotos a la teva família, adeu, ja veuràs que no menteixo”.

A finals del 2015, va establir relació amb la tercera perjudicada, també de 15 anys. La quarta acabava de complir els 18 anys quan va començar a parlar amb Masbernat, que s'hauria fet passar per una noia de 16 anys, l'octubre del 2015. A banda, a finals del 2009, l'Audiència de Girona ja el va jutjar i condemnar per haver agredit sexualment una nena de 12 anys. Li van imposar 1 any i 3 mesos de presó. La sentència concloïa que, el 19 de desembre del 2008, va abordar una menor dins d'un bloc del carrer Figuerola i li va grapejar el cul. Ella va desfer-se'n amb una clau de judo, li va donar després una puntada de peu i es va poder refugiar a casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia