Successos

Successos

Esbotzen tres màquines de parquímetres i roben la recaptació, a Banyoles

La policia local ha precintat els aparells que han quedat inservibles i s'investiga si es obra d'una banda especialitzada o d'uns lladres ocasionals

Tres màquines d'expedició de bitllets i cobrament dels parquímetres de Banyoles van ser esbotzades la nit de divendres a dissabte i els lladres es van endur els diners que hi havia als calaixos de la recaptació. Arran de l'assalt, les màquines van quedar inutilitzades i la policia local les va precintar. Ara els Mossos i la policia local investiguen qui poden ser els autors dels robatoris i entre altres diligències es treballa a intentar trobar alguna càmera de seguretat pública o privada propera a les màquines esbotzades per si van poder captar els lladres. Entre les màquines afectades n'hi ha una situada just davant de l'edifici de Correus, al carrer dels Servites, i una altra a la plaça de Miquel Boix i Vilardell, a poca distància.

Durant l'estiu del 2015 els parquímetres de les zones blaves d'almenys quatre poblacions gironines van ser objectiu d'uns lladres especialitzats a rebentar, normalment amb una broca perforadora, les caixes de les monedes per emportar-se la recaptació. En aquell moment es van detectar parquímetres rebentats en algun sector d'Empuriabrava, a la zona de Riells, a l'Escala, a prop de la platja de Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols i també al carrer Major de la Jonquera. En aquell moment van atribuir els robatoris a un grup especialitzat a buidar les caixes dels parquímetres, ja que en altres zones ja fa temps que tenen detectats aquests lladres, que, a l'estiu sobretot, se centren en les poblacions costaneres i més turístiques, com ara Cambrils, que va ser una de les primers poblacions on van actuar. Aquells lladres actuaven a l'estiu a les zones blaves costaneres que només activen els parquímetres a les èpoques turístiques. Ara s'ha de comprovar si els assalts a Banyoles són obra d'alguna banda especialitzada que es desplaça a diferents poblacions o es tracta d'autors locals que han actuat de manera ocasional.

A la ciutat de Barcelona es van produir durant més d'un any robatoris als parquímetres de les zones blaves i verdes. L'abril del 2014, la Guàrdia Urbana va aconseguir detenir in fraganti un home de 34 anys a qui van atribuir un total de 71 robatoris en parquímetres i haver-se apropiat d'un botí de més de 100.000 euros.

LA XIFRA

3
parquímetres
van ser rebentats i buidats la matinada de dissabte a Banyoles.

LA XIFRA

100.000
euros de botí
va fer un lladre de parquímetres a Barcelona que va ser detingut el 2014.

LA DATA

25.03.17
Dia en què, a la matinada,
van assaltar tres parquímetres a Banyoles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia