Successos

afectacions pel temporal

El temporal deixa un reguitzell d'incidències darrere seu

Al Bages van caure diversos arbres i a les comarques de Lleida, ahir a la tarda, Endesa va restablir la xarxa elèctrica

ERC convoca els càrrecs electes per signar un manifest de protesta pels talls

Els danys col·laterals del temporal de pluja i neu de divendres a la nit i dissabte al matí s'han allargat durant tot el cap de setmana en alguns punts de Catalunya. Al Bages, per exemple, l'estat del terreny després de les fortes pluges va ser el culpable que a Manresa caiguessin diversos arbres. Concretament, els bombers van informar que abans-d'ahir, quan faltaven quinze minuts per les nou del vespre, un arbre es va desprendre d'un pati al carrer Verge de l'Alba (on hi ha Casa Caritat) i va ferir lleument una persona. Segons testimonis dels fets, també va aixafar tres vehicles que hi estaven estacionats. En una altra zona, al passeig del Riu, va caure un arbre de grans dimensions, tot i que no va causar ferits. A part del Bages, a la Conca de Barberà també hi ha hagut incidències, com ara una esllavissada que va provocar el tall de la carretera de Prades pel municipi de Vilanova.

A la demarcació de Lleida, on ahir encara hi havia 600 abonats sense llum, Endesa, a la tarda, va restablir la normalitat a la xarxa elèctrica i va anunciar que avui denunciarà als Mossos d'Esquadra la manipulació de la instal·lació elèctrica de la casa de colònies de Montoliu de Segarra, on 90 infants de 4 a 4 anys van passar la nit sense llum i on el subministrament elèctric es va restablir ahir al migdia. Fonts d'Endesa han dit que algú es va endur dos dels tres fusibles de la caixa i que això va ser la causa de la falta de servei.

Els talls han arribat a deixar sense llum més de 9.000 abonats de 22 municipis de les comarques de Lleida, i el president d'ERC a Ponent, Carles Comes, va anunciar que avui presentaria una queixa al Departament d'Empresa i Coneixement per demanar que la Generalitat sancioni Endesa i el Ministeri d'Indústria. Les federacions d'ERC de l'Alt Pirineu, de Lleida i del Solsonès han convocat per avui a la tarda tots els càrrecs electes a Montoliu de Segarra per signar la Declaració de Montoliu, un text que manifestarà la indignació dels municipis pels continus talls de llum. Els consells comarcals de les Garrigues i l'Urgell també han anunciat que recolliran queixes i el del Pallars Jussà reclama un protocol perquè la situació no es repeteixi.

LA XIFRA

9.000
abonats
de 22 municipis de les comarques de Lleida són els que s'han quedat sense subministrament elèctric.

Problemes a la circulació ferroviària

La línia R4 de Renfe va quedar tallada dissabte, aproximadament a les deu del vespre, per la caiguda de la catenària a causa d'una esllavissada. Per aquest motiu, la circulació va quedar aturada entre les estacions de Sant Vicenç de Castellet i Manresa. Ahir al matí, pels volts de les deu, la circulació es va restablir entre aquests dos municipis bagencs, tot i que una mica més avall, entre Castellbell i el Vilar i Terrassa, el servei es va continuar prestant per una via única –i la previsió era que es mantingués així fins a aquest matí–, a causa de l'esvoranc que dissabte es va obrir a Viladecavalls (Vallès Occidental), molt a prop de les vies, i que va ser causat pel temporal d'aigua. La situació, ahir, va generar retards d'un quart d'hora de mitjana aproximadament en els trens que circulaven per la línia, segons va informar la Renfe. Aquestes demores van afectar els trens que sortien o acabaven el trajecte a Manresa, però no els que anaven de Terrassa a Barcelona.

D'altra banda, un tren de la línia R5 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que anava sense viatgers va descarrilar per la presència de pedres a la via. L'incident no va provocar cap ferit i no va requerir la presència dels bombers, però va deixar la via entre Olesa de Montserrat i Manresa afectada. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va gestionar un transport alternatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia