Successos

tribunals

L'Audiència aixeca l'embagament de comptes d'una responsable del luxós restaurant Yubari de Barcelona

L'Audiència de Barcelona ha aixecat l'embargament de tres comptes bancaris a nom de Meri Razmik Mayilyan, germana d'Arman Mayilyan, d'origen armeni, i que va ser empresonat durant un mes a l'estiu passat, acusat de formar part d'un grup criminal dedicat al blanqueig de capitals a través del seu luxós restaurant japonès Yubari, situat al número 339 de l'avinguda Diagonal de Barceona, i precintat des del juliol passat per ordre judicial. Meri R. Mayilyan, que duia la comptabilitat del restaurant, també és investigada en aquesta operació i el seu advocat, Javier García Mallol, ha aconseguit ara que l'Audiència revoqui l'embargament d'un compte que ella té a Caixabank i d'altres dos comptes de dos fills seus, majors d'edat, que no són investigats. El tribunal també ha aixecat l'embargament del seu vehicle, un Mercedes Gla 200.

En la resolució, del 21 de març passat, la secció cinquena de l'Audiència de Barcelona dóna la raó al lletrat García Mallol i afirma que el titular del jutjat d'instrucció 21 de Barcelona, tot i estar secretes les actuacions, “no detalla la conducta atribuïble” a Meri Razmik Mayilyam, fet que li provoca indefensió. També exposa que la fiscalia s'oposa a l'aixecament de la mesura cautelar de retenir el vehicle perquè la seva compra podria estar “relacionada” amb e blanqueig de capital. El tribunal però, replica que “no és suficent” aquest argument, i més quan la defensa aporta una transferència de 48.000 euros el gener de 2016, i la factura de la compra del vehicle, i conclouen que aquesta “permet dubtar que els diners siguin de procedència delictiva”. Ara l'advocat tornarà a insistir perquè el Yubari pugui tornar a obrir.

La fiscalia acusa Mayilyan de la comissió de blanqueig de diners procedents d'un grup liderat pel fill de l'exalcalde de Kíev, Stepan Txernovetski, detingut a Platja d'Aro el 12 de juliol i que l'Audiència també va posar en llibertat a l'agost. En concret, la fiscalia anticorrupció acusa el grup de blanquejar uns deu milions d'euros, amb inversions en immobles i al restaurant. Les defenses de Txernovetski, liderades pels bufets de Molins & Silva i de Cristóbal Martell, van aportar documentació per acreditar que els diners que han invertit provenen de la venda del banc Pravex Bank per 750 milions d'euros. Per exemple, hi ha el préstec de 2,5 milions a l'amo del Yubari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia