Successos

seguretat

síndic de greuges

Condemnen a 33 anys de presó l'apunyalador neonazi de Lleida

Se li imputen cinc delictes d'assassinat en grau te temptativa, amb l'agreujant de racisme i se li aplica un eximent parcial per alteració psíquica per al qual es demana tractament

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 33 anys de presó Alejandro Ruíz, el jove veí de Logronyo autor confés de cinc apunyalaments el 22 de setembre de 2014 a diferents carrers de la ciutat de Lleida. La sentència, que ha estat comunicada aquest dimecres a les parts, indica que Ruíz és condemnat per cinc delictes d'assassinat en grau de temptativa amb l'agreujant de motivació racista, ja que totes les víctimes, menys una, eren d'origen estranger. L'advocat de dues de les víctimes, Xavier Prats, ha valorat satisfactòriament la sentència perquè és “dura''. Durant el procés, ha dit, ha quedat acreditat que volia matar les víctimes per “racisme''. La sentència també acorda com a mesura de seguretat l'internament del condemnat perquè sigui sotmès a tractament psiquiàtric. A més a més, haurà d'indemnitzar les víctimes amb 292.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia