Successos

Successos

La policia allibera una noia de 28 anys que era obligada a exercir la prostitució

Els agents han arrestat una parella que tenia captiva la víctima

La feien treballar en clubs d'Alacant i a vegades també l'explotaven a la Jonquera

Una millor qualitat de vida. És la promesa que una parella va fer a una noia amb la finalitat que es traslladés a viure amb ells. Una vegada la jove va acceptar, però, va descobrir que havia estat captada per uns proxenetes que van obligar-la a exercir la prostitució durant set anys. Els acusats van portar la víctima a treballar en bordells d'Alacant, i diverses vegades la van conduir a la Jonquera amb el mateix objectiu d'explotar-la sexualment. La Policía Nacional ha aconseguit alliberar la noia, de 28 anys, i ha detingut la parella. Els arrestats són un home i una dona, de nacionalitat romanesa i de 44 i 45 anys. Respecte a tots dos hi havia en vigor ordres europees de detenció i entrega que havien estat emeses des del seu país d'origen. Segons el Cuerpo Nacional de Policía (CNP), la parella es podria enfrontar a una pena de fins a 20 anys de presó pels delictes de tràfic d'éssers humans i pertinença a una organització criminal. A l'home, a més, també li imputen falsificació documental i agressió sexual, ja que durant el temps que van tenir la víctima sota el seu estricte control l'hauria forçat a mantenir relacions diversos cops.

La parella va conèixer a Roma la noia, que en aquell moment tenia 21 anys. Li van proposar que marxés amb ells a l'Estat espanyol, on li van assegurar que tindria garantit el treball, l'allotjament i la manutenció. La jove hi va accedir, si bé, una vegada van arribar a la destinació, va comprovar que ni l'oferta de feina ni les condicions eren les que li havien fet creure. Es van instal·lar a viure tots tres en un domicili d'Alfàs del Pi, al País Valencià. Allà l'obligaven a exercir la prostitució i s'apoderaven de pràcticament tot el que guanyava, ja que només li entregaven 6 o 7 euros al dia.

Una vegada identificada la víctima, els investigadors van muntar un dispositiu, que va acabar amb la detenció dels acusats. Eren fugitius de Romania, des d'on se'ls intentava localitzar des del 2010. Al seu país natal també havien enganyat noies amb l'objectiu que viatgessin a l'Estat espanyol sota la falsa promesa d'un contracte fix de treball i una millor qualitat de vida, per obligar-les després a prostituir-se sense que tampoc percebessin cap tipus de remuneració econòmica.

Aquesta operació s'emmarca en el pla de la Policía Nacional contra el tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, que es va posar en marxa el 2013. Es va activar el telèfon 900105090 i el correu [email protected] per facilitar la denúncia d'aquestes situacions, de manera anònima i confidencial.

LA DATA

2010
És l'any en què els acusats van fugir de Romania, des d'on es va dictar una ordre europea de detenció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia