Successos

Municipal

Nou uniforme, motos i més agents a la policia de Terrassa

El nou pla director preveu l'increment de 50 agents en deu anys, incorporar més dones i reforçar els caps de setmana

Resta pendent la creació de la unitat amb bicicleta i la incorporació de càmeres als uniformes

El nou pla director de la Policia Municipal de Terrassa aprovat el 17 de febrer en junta de govern preveu el canvi d'uniformes –del groc fluorescent actual al blau– de tota la plantilla i també la renovació progressiva del parc mòbil de vehicles, que en les pròximes setmanes es concretarà en la presentació de deu noves motocicletes elèctriques tipus escúter de la marca BMW, com per exemple les que s'utilitzen a Barcelona i Sant Cugat. Aquestes són, però, adjudicacions aprovades l'any passat, quan encara estava en procés d'elaboració el pla i que sumen un pressupost de 450.000 euros.

El document preveu incorporar en el termini de deu anys 50 agents, en especial dones, i per això s'ha iniciat un curs formatiu específic fins al juny, ja que només n'hi ha 32 per 186 homes. D'aquesta manera es vol rejovenir la plantilla, que té de mitjana 46 anys, i arribar a la ràtio d'1,4 agents per cada 1.000 habitants (ara és de l'1,1). Altres millores fan referència al canvi de torns i al reforç dels caps de setmana.

Marc Armengol, el nou regidor de Seguretat en substitució de Maruja Rambla, assegurava que el pla s'ha presentat a les diverses formacions polítiques i entitats, un fet que va posar en dubte la CUP, que ho va considerar una aprovació “secreta” sense passar pel ple i que representava “un menyspreu a l'oposició i a la ciutadania”, en paraules de la regidora Maria Sirvent. En una moció del gener del 2016 es va aprovar desvincular l'aprovació del pla de la policia del de seguretat, que s'havia de fer amb un procés de debat i participació que no s'ha convocat. A l'octubre, el govern va anunciar que es farien unes dobles jornades aquest any, però que s'estava pendent d'una subvenció de la Diputació. Armengol reiterava que el procés es farà, però no va saber concretar quan. La CUP fins i tot té un esborrany del procés, amb l'organització de taules participatives per temàtiques –espai públic, drets socials, educació, joventut i dones– i unes jornades de dos dies amb ponències i taules rodones en què es proposen una vintena de noms de diversos àmbits.

El pla, segons Armengol, fa desaparèixer el polèmic grup d'intervenció especial (GIP), que portava el PSC en el programa electoral, com els ho va retreure l'oposició per l'anunci d'una querella criminal per calúmnies i injuries contra Sirvent que no va prosperar . En realitat, però, el grup es recondueix en la unitat de suport operatiu i de prevenció (USOP), que s'ha dividit en tres patrulles, que “faran vigilància d'edificis i no actuacions al carrer”, ja que en temes de seguretat “ja intervenen els Mossos”. A curt termini no està previst crear una unitat en bicicleta, tot i que més endavant es podria incorporar per vigilar l'anella verda, ni la incorporació de càmeres a l'uniforme com havia proposat l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia