Successos

Tribunals

“Tant me fa estar vint o quaranta anys a la presó”

L'acusat del crim de Caldes diu ara que té amnèsia, però, en canvi, va relatar com havia matat la cunyada a una psiquiatra

Antonio Alcaraz va voler que es repetís el judici perquè “volia explicar la veritat”. Això va dir a la psiquiatra que el tracta a la presó, a qui, a més, va admetre que “tant li feia estar vint o quaranta anys a la presó”. Una veritat “distorsionada” i “a favor seu”, volia dir potser, segons algunes tesis plantejades ahir, en el quart dia de judici.

En defensa seva, l'expolicia va declarar dilluns que no recorda res del que va passar. No sap com va degollar la cunyada amb una ferida de 17 centímetres i la va apunyalar repetides vegades fins a la mort, ni com també, amb el mateix ganivet, va seccionar la vena jugular a la seva esposa, que es va salvar per ben poc de morir, perquè va rebre assistència mèdica. “Aquest comportament és típic d'una amnèsia processal o una amnèsia a conseqüència d'un xoc traumàtic”, va relatar ahir una de les forenses que van seguir el cas.

Queda retratat

Però aquesta mateixa forense va descartar una de les dues opcions després d'escoltar la declaració de la psiquiatra de la presó. Alcaraz li hauria explicat com havia tallat el coll a la cunyada i després havia anat a buscar la dona. Unes paraules rebudes amb sorpresa pel fiscal, Enrique Barata, que va demanar que hi aprofundís: “Expliqui-ho, perquè és l'única persona en quatre anys a qui ho ha confessat.” Però, malgrat la insistència, la psiquiatra no va concretar els detalls. Tot i així, es va demostrar un fet: l'amnèsia d'Alcaraz és processal, o sigui, voluntària; no explica els fets perquè no vol que el perjudiqui en el judici, segons les acusacions.

“Sap gestionar els seus drets; sap nedar en aigües turbulentes”, va assegurar en la seva intervenció el doctor i exdirector de l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona, Narcís Bardalet. “Sap diferenciar entre el bé i el mal, i no té afectades les capacitats”, va afirmar.

Segons els facultatius de l'Institut de Medicina Legal, “intenta manipular, vol intentar ser la víctima en tot moment”. “Mai ha dit que el seu cos anava per una banda i la ment per una altra”, asseguren els forenses, rebatent la tesis de la psiquiatra que afirma que Alcaraz va patir un episodi de “despersonalització” durant el crim. “Que la dona li digués de separar-se el va trastocar, però això no va anul·lar les seves capacitats; era conscient que anava a assassinar”, relata la psiquiatra. En canvi el pèrits de part de la defensa defensen que precisament la possibilitat de separar-se de la dona el va afectar. “Tenia una situació de gran dependència i es va sentir abandonat”, diu el doctor Ortega-Monasterio, que conclou que el dia del crim Alcaraz “no era amo del que es feia”.

El judici ha quedat vist per a sentència.

L'acusat denuncia les víctimes

Malgrat que la família Pajares, a través del seu advocat Sam García-Quintas, va demanar disculpes pels incidents ocorreguts dimarts a l'Audiència de Girona, l'acusat, Antonio Alcaraz, els ha denunciat. Membres de la família de la víctima el van escridassar i amenaçar de mort al final del segon dia de judici. La família, l'endemà, va demanar perdó al tribunal argumentant que era el primer cop que es veien cara a cara amb l'acusat després de l'assassinat, que acumulen quatre anys de dolor i que no van poder contenir la ràbia i l'emoció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia