Successos

Judici per un cas d'estafa a asseguradores

L'investigat, veí de Girona, afronta una condemna de tres anys de presó

La fiscalia demana tres anys de presó per a un veí de Girona com a presumpte autor d'un delicte continuat d'estafa. Segons el ministeri públic, l'home va idear una manera d'enriquir-se a través de la contractació de pòlisses a diverses asseguradores. A les companyies, els hauria ocultat la concurrència d'assegurances per poder demanar una indemnització per un mateix sinistre, tant reals com fingits. D'aquesta manera va contractar assegurances del seu domicili a quatre entitats diferents: el 9 de gener del 2010 amb Segurcaixa, vint dies després amb Generali, l'1 de febrer amb Catalana Occidente i, passats 18 dies, amb Axa.

Arran de la nevada del 8 de març d'aquell any, que va comportar danys elèctrics generalitzats, va reclamar a les quatre asseguradores ser indemnitzat per desperfectes en un televisor, un amplificador i un DVD. En cada petició, hi va adjuntar documentació sobre els aparells i el pressupost de la reparació. Mitjançant aquest modus operandi va aconseguir quatre recompenses: una companyia li va pagar 5.150,86 euros; una altra, 4.596,64; una tercera, 2.109, i finalment va percebre 5.101 euros.

La fiscalia hi afegeix que, també entre el novembre del 2009 i l'abril del 2010, l'investigat va contractar de manera simultània assegurances per malaltia i accidents a Generali, Catalana Occidente i Mapfre. L'estiu del 2010 va comunicar a les entitats que havia resultat ferit el 7 de juliol en un accident de moto. Per certificar-ho va presentar informes mèdics i la documentació de la baixa laboral. Per aquests fets va rebre 43.500 euros d'una companyia i 2.646 d'una altra. Una tercera, en canvi, no li va pagar res, en considerar que no havia quedat acreditada la relació entre les lesions al·legades i l'accident.

A part de la pena de presó, la fiscalia requereix que l'acusat indemnitzi Generali amb 48.601 euros; a Catalana Occidente, amb 5.150,86; a Segurcaixa, amb 2.109; a Axa, amb 4.596,64, i a Mapfre, amb 2.646. El judici pel cas està previst que se celebri el 4 de maig, a la secció quarta de l'Audiència de Girona.

LA DATA

04.05.17
La vista oral per aquests fets està previst que se celebri a la secció quarta de l'Audiència de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia