Successos

policial

La regió es manté entre les més segures del país

El comissari en cap Sergi Pla reivindica els baixos nivells de delinqüència en el Dia de les Esquadres

S'entreguen més d'un centenar de reconeixements

El comissari en cap de la regió policial central dels Mossos d'Esquadra, Sergi Pla, va aprofitar ahir la celebració del Dia de les Esquadres per reivindicar que la Catalunya Central és el segon territori més segur del país, després del Pirineu. Pla va assegurar en l'acte que va tenir lloc al Teatre Kursaal de Manresa: “Gaudim d'una regió molt segura”, i va recordar que la ràtio de delictes per cada mil habitants se situa en 34, contra els 62 de la mitjana catalana. També va lloar la feina feta per reduir el nombre de robatoris amb força en domicilis i establiments.

Terrorisme gihadista

El major del cos dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, va destacar que “el terrorisme gihadista és la principal amenaça de seguretat pública” del país, però hi va afegir que “no hi ha absolutament res que quedi al calaix”, ja que s'investiga qualsevol dada “per inversemblant que sembli”. Va informar de la feina feta i va dir que a Catalunya s'han fet més d'un milió d'hores de servei per garantir la seguretat davant l'amenaça, de les quals 37.000 han estat a la regió central. També a Catalunya s'ha identificat 50.000 persones i 1.000 vehicles.

Ahir es van lliurar 166 felicitacions a agents dels Mossos, membres d'altres cossos policials i ciutadans anònims que han col·laborat amb les forces de seguretat. A més, es va fer un reconeixement als efectius que fa 25 anys que van entrar al cos. El comissari Sergi Pla va voler destacar els reconeixements entregats a l'acte central de les Esquadres que es va fer a Barcelona, fent un esment especial a la caporal Elisabeth Vidal, que va evitar un suïcidi d'una persona dins un vehicle.

L'acte va ser presidit per la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, que va destacar que els Mossos són una estructura d'estat”. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va afirmar que un cos de policia “modern i professional” és “indispensable” en una societat avançada.

LA FRASE

S'han fet 37.000 hores de servei a la regió per garantir la seguretat davant del terrorisme
Josep Lluís Trapero
major del cos de Mossos d'Esquadra de catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia