Successos

Judicial

Prec de presó per haver arribat tard

Jutgen un veí de Llançà per no haver acudit a l'hora a una mesa electoral

La fiscalia demana que el condemnin a un any de reclusió

Un veí de Llançà s'enfronta a una pena d'un any de presó per no haver arribat a l'hora a una mesa electoral amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya que es van fer el 27 de setembre del 2015. L'acusat va rebre a casa seva la citació corresponent de la junta electoral de zona, en la qual se li comunicava que havia estat designat per dur a terme la tasca de segon vocal titular d'un dels col·legis per anar a votar a Llançà. Ell hauria firmat la citació el 6 de setembre d'aquell any conforme se li havia notificat i, alhora, se'l va informar que, en el supòsit que tingués una excusa justificada per no poder exercir el càrrec, ho havia de fer saber en els set dies següents. Però no ho va fer perquè no tenia cap inconvenient a anar-hi. El problema és que va arribar tard.

Segons va explicar ahir el sospitós durant el judici que es va celebrar a la secció quarta de l'Audiència de Girona, aquell dia va sortir de casa puntual amb la xicota i va asseure's al cotxe per anar al col·legi electoral. Però, malauradament, el cotxe no va arrancar. La fortuna li va somriure perquè un amic va passar casualment amb el seu cotxe per allí, i li va demanar que l'acompanyés. Segons la versió de l'acusat, tot plegat el va fer retardar-se fins al punt d'arribar a un quart de nou del matí, i la seva obligació era ser-hi a les vuit en punt. A la porta del col·legi el va aturar un policia municipal que el va fer entretenir més. Una versió dels fets que va ser corroborada durant el judici per la xicota i l'amic que el va acompanyar.

“Recordo haver-lo vist a fora, no sé a quina hora, però algú de l'Ajuntament li va dir que marxés”, va reconèixer ahir durant el judici la presidenta de la mesa electoral. “Es va presentar però tard”, va assegurar. La presidenta recorda que van signar un document a dos quarts de nou i que l'ara acusat no hi era, i per tant van haver de designar en el seu lloc una suplent. Un relat que va ser reforçat per la mateixa vocal suplent, que ahir va explicar que va veure l'acusat un cop van signar els documents.

“Va arribar 45 minuts abans que obrissin el col·legi al públic; trobo que els membres de la mesa van prendre una decisió precipitada davant les conseqüències que podien recaure sobre l'ara acusat”, va assegurar ahir l'advocat de la defensa. En l'últim torn de paraula, l'acusat va lamentar: “Per inculte, vaig marxar tranquil·lament.”

El cas ha quedat vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia