Successos

Dos morts i un ferit al Prat en el que tot apunta a una guerra de narcotraficants

Assalten un pis del barri de Sant Cosme i tirotegen dos nois i una noia de 20 anys

L'enfrontament entre bandes sumaria ja sis assassinats a Catalunya

Un o diversos individus, pistola en mà del calibre 22, es planten a tres quarts menys cinc minuts d'onze de la nit davant d'un pis del carrer Ramon Codina, al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, l'assalta i tiroteja els tres joves que en aquell moment hi ha via al seu interior. El que ja es pot qualificar clarament de pistoler mata dos joves de 20 anys i deixa ferida la tercera víctima, una noia de 21 anys que rep una ferida de bala, encara que no es tem per la seva vida.

El o els assaltants aconsegueixen fugir malgrat el fort dispositiu policial desplegat pels Mossos d'Esquadra per intentar localitzar-lo i detenir-lo. Tot fa indicar que la planificació i execució del múltiple assassinat de dijous a la nit al Prat és obra d'un sicari professional, probablement pertanyent a una banda de narcotraficants que manté una guerra amb algun grup rival que ja s'hauria emportat almenys sis vides. Una guerra cruenta que segons els Mossos s'estaria lliurant des de fa almenys un any per part de dos clans rivals. Malgrat que els morts del Prat encara no han pogut ser identificats, la informació recollida fins ara per la policia catalana indica que es tracta de joves de nacionalitat dominicana i segons testimonis portaven un alt nivell de vida.

Els primers agents que van arribar al pis assaltat van trobar la noia ferida, que va ser traslladada a l'hospital de Bellvitge, així com els cadàvers dels dos joves. L'àrea d'investigació criminal de la regió policial metropolitana sud s'ha fet càrrec de les investigacions del crim.

Els quatre primers assassinats de la guerra del ‘narco'

En la que sembla una guerra en tota regla entre bandes de narcotraficants que amb els dos nois assassinats dijous al Prat sumaria ja almenys sis morts, es pot situar, segons fonts policials, el primer crim conegut en el 22 d'abril de l'any passat. Una persona va morir en un tiroteig en una discoteca de l'avinguda Paral·lel de Barcelona.

Posteriorment, el 28 de novembre un home de 36 anys i nacionalitat dominicana va ser localitzat sense vida a l'interior d'un vehicle estacionat a l'avinguda Catalunya de l'Hospitalet de Llobregat. El mort, que tenia diversos antecedents policials, havia rebut diversos trets al cap, efectuats amb una pistola del calibre 22, el mateix tipus d'arma que es va utilitzar dijous al Prat.

Els investigadors sospiten que, en una venjança per aquest últim crim, un desconegut va disparar diversos trets als ocupants d'un cotxe a l'avinguda Meridiana de Barcelona l'1 de gener a la nit, fet que va causar la mort d'un home de 32 anys de nacionalitat dominicana i ferides de gravetat a dues joves.

El quart mort per aquesta suposada guerra oberta entre clans rivals es va produir el 28 de març, quan un home va ser localitzat sense vida en un descampat de Sant Joan Despí, prop de la ciutat esportiva del FC Barcelona, amb un tret al cap, la cara coberta i les mans lligades. Els Mossos van sospitar des del primer moment que aquest homicidi, ocorregut en un terreny al costat de la BV-2001, obeïa a una venjança vinculada a aquesta guerra entre bàndols rivals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia