Successos

ensenyament

casos de balena blava

Tres casos del joc de la Balena Blava en un IES de Santa Coloma de Gramenet

Ensenyament s'ha posat en contacte amb els directors dels altres centres de secundària del municipi perquè estiguin alerta respecte aquest joc, que incita al suïcidi

Un institut de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha detectat tres casos d'alumnes que s'havien començat a introduir en el joc conegut com la Balena Blava, que incita els participants a acabar-se suïcidant, segons avança SER Catalunya. Els alumnes, dos nois i una noia de 2n d'ESO, estan rebent atenció psicològica especialitzada. El director del centre explica que van ser els alumnes de batxillerat els que van alertar que havien vist fotos d'un dels alumnes a Facebook en una d'aquestes pàgines. Fonts d'Ensenyament han explicat que l'institut ha actuat amb molta destresa i rapidesa. A més, el departament s'ha posat en contacte amb els directors dels altres instituts del municipi perquè estiguin alerta.

El director de l'institut explica que la psicòloga del centre està fent un seguiment molt personalitzat dels alumnes, amb la col·laboració dels pares i mares, “imprescindible”. Dos dels menors han estat derivats a un Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil per rebre una atenció més especialitzada. Els tres alumnes ja tenien problemes anteriors. L'institut continua “vigilant” i tracta a les tutories els “perills d'internet”.

El joc conegut com la Balena Blava demana als participants que superin 50 reptes i l'últim és suïcidar-se. Aquest joc macabre va sorgir a Rússia i s'està estenent a altres països. A finals d'abril va transcendir que una menor estava ingressada a la unitat psiquiàtrica d'un hospital de Sabadell per participar en aquest joc. Aquest hauria estat el primer cas a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia