Successos

policial

detenció

Arrestat a Agullana un metge francès inhabilitat

Els Mossos van arrestar Alain Scohy i la seva dona, Brigitte, que regenten un centre de medicina alternativa, sospitosos d'enganyar pacients amb vacunacions i vitamines fraudulentes

Els Mossos van detenir dilluns a Agullana el metge francès Alain Joseph Scohy, de 70 anys, i la seva companya, Brigitte, de 56, que regenten el centre de medicina alternativa Institut Paracelse, sospitosos d'un delicte contra la salut pública, frau als consumidors, publicitat enganyosa, falsedat documental i intrusisme professional. Els Mossos es van posar sobre la pista del doctor Scohy, que està inhabilitat a l'Estat francès per haver fet campanya contra les vacunacions, arran de la denúncia que va fer un ex-treballador de l'empresa a l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que assenyalava que al centre Paracelse es fabricaven i distribuïen complements alimentaris il·legals fets a partir de vitamines d'ús industrial importades des de la Xina. Els Mossos van comprovar que el metge inhabilitat –que al seu web es promociona com a metge, homeòpata, especialista en medicina xinesa i en suport psicosomàtic– i la seva dona –que també s'anuncia com a practicant de la medicina de Santa Hildegarda (basada en revelacions i visions)– tenien un centre a Agullana i residien en un mas de la mateixa població, mas Xom, que era la seu social de l'empresa. Els Mossos van comprovar que oferien tractaments alternatius a base de vitamines A i E i que venien aquests productes vitamínics i d'altres autoanomenats elixirs a base de vitamines i plantes medicinals, i que no tenien autorització per fabricar ni distribuir complements alimentaris ni medicaments. De manera que esquivaven tots els controls de les autoritats sanitàries i per justificar les importacions que feien de la Xina declaraven que eren per a activitats industrials. Segons els Mossos, el doctor Scohy també posava en risc la salut de la seva clientela perquè els oferia certificats de vacunació contra la febre groga que acreditaven una vacunació inexistent.

El dia 8, dilluns passat, els Mossos van anar a inspeccionar el centre de medicina de l'Institut Paracelse d'Agullana i van comissar dos bidons de 25 quilos de vitamines i 82 ampolletes de vidre de 60 ml, cadascuna de les quals es comercialitzava amb una xeringa. També van comissar llistes de preus i els inspectors de salut van immobilitzar la resta de productes dins de l'empresa. I el dia 10, dimecres, van anar a escorcollar el mas Xom, seu social de l'empresa i domicili del matrimoni. Allà hi van trobar set ordinadors, 370 factures de venda dels productes de l'any 2017, 1.622 factures de venda de productes de l'any 2016, factures de compra dels diferents productes, 180 agulles hipodèrmiques per a perfusions endovenoses i 16 ampolles de sèrum (sis d'1 litre i deu de 500 ml). A més de dos tampons de goma (d'un centre de vacunació de França i d'un metge francès), presumptament utilitzables per falsificar certificats de vacunació internacional, acreditant vacunacions de febre groga inexistents.

Alain i Brigitte Scohy van passar ahir a disposició del jutjat de Figueres i van quedar en llibertat.

LA XIFRA

1.622
factures del 2016
de venda de productes van comissar els Mossos al mas on resideixen els detinguts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia