Successos

Tribunals

L'Audiència fa reobrir el cas de Böttges, l'empresari assassinat a Tossa el 1991

Ordena que es busqui i es prengui declaració a un testimoni que, segons l'informe d'un detectiu, podria aportar dades sobre el crim

L'Audiència de Girona ha ordenat que el jutjat de Blanes reobri el sumari del cas de l'assassinat de Norbet Böttges, l'empresari alemany que van matar de dos trets al cap el dia 1 de novembre del 1991 dins del seu càmping, el Turismar. La resolució de l'Audiència és l'estimació parcial del recurs d'apel·lació contra el sobreseïment dictat pel jutjat d'instrucció número 1 de Blanes que va presentar, a través del lletrat Francisco Bonatti, la vídua de Böttges, Anna Palou, que vol esgotar totes les possibilitats perquè l'assassinat del seu marit no quedi impune i la causa no prescrigui. “No es pot obviar que la gravetat del delicte perpetrat exigeix poder comprovar totes les dades que puguin ser rellevants per a la investigació sense anticipar cap possible resultat”, apunta la interlocutòria de la magistrada Fàtima Ramírez Souto, que ha apostat per reobrir la investigació i prendre declaració al testimoni que, segons l'informe d'un detectiu, hauria explicat a un altre testimoni de referència, que en l'època en què es va perpetrar el crim havia vist un dels investigats, el nebot de Böttges, fent punteria amb una pistola a la zona del càmping. En la resolució es considera que en cas que el testimoni ratifiqui que té constància que l'home tenia o feia servia una pistola (Böttges va morir de dos trets de pistola) podria ser significatiu i útil per a la investigació, ja que C.C. mai ha admès haver tingut cap arma a les seves mans. L'Audiència afegeix que si el testimoni confirmés la dada de la possessió de la pistola podrien adquirir també rellevància per a la investigació la possessió per part de Coll i de la seva mare d'uns títols de cessió al portador dels drets de la societat de l'empreses Annor SA, que regentava el difunt Norbert Böttges. Durant la vista del recurs les defenses dels investigats (C.C., Rafael Martínez Chinchilla i Jaume Mayol) es van oposar a la reobertura del cas en considerar que ja s'havien fet totes les proves possibles i s'havia interrogat tots els testimonis. L'Audiència considera que en falta un.

LA DATA

01.11.1991
Norbert Böttges
va ser assassinat dins les instal·lacions del seu càmping, a Tossa de Mar

LA FRASE

La gravetat del delicte perpetrat exigeix poder comprovar totes les dades rellevants
Fàtima Ramírez Souto
magistrada ponent de la resolució que reobre el cas


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia