Successos

Successos

L'autòpsia revela que la nena va morir ofegada

Els forenses conclouen que la petita, de 4 anys, va empassar molta aigua durant l'activitat escolar a la piscina de Ripoll

Declaren als Mossos com a testimonis els professors i monitors

La nena de 4 anys de Campdevànol va morir ofegada. Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona van practicar ahir l'autòpsia i conclouen que la menor va empassar molta aigua durant un curset de natació que feia divendres juntament amb els seus companys de l'escola Pirineu. Els facultatius no veuen res estrany en l'anàlisi, tan sols han pogut comprovar que als pulmons de la petita hi havia molta aigua.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i ja han cridat a declarar els professors i monitors amb titulació de socorrisme que en el moment dels fets s'encarregaven de vigilar la canalla, així com els treballadors de manteniment de la piscina. Però ningú va veure absolutament res. El succés va tenir lloc mentre la menor realitzava un curset de natació d'educació infantil junt amb una vintena de nens del seu col·legi a les instal·lacions de la piscina municipal. Un cop es va acabar la sessió, a quarts de dotze del migdia, els mestres, els monitors i la mainada van anar als vestidors, on van trobar a faltar la menor. Aleshores van tornar a la piscina i la van trobar surant a l'aigua. Ningú pot entendre com pot ser que ningú veiés res, si a la piscina hi havia quatre monitors amb experiència, dues persones de manteniment, cinc mestres i altres usuaris –alguns van col·laborar en les tasques de socors–. En aquest sentit, els Mossos de moment els han pres declaració com a testimonis, i no tenen previst pronunciar-se sobre una acusació formal fins que no tanquin l'atestat policial. Fonts pròximes a la investigació asseguren que podrien ser acusats d'un delicte d'homicidi per imprudència.

L'Ajuntament de Campdevànol, que va decretar divendres tres dies de dol, va informar ahir que el tanatori del Ripollès restarà obert avui de deu del matí a una del migdia per mostrar les condolences, i que la cerimònia exequial tindrà lloc a les quatre de la tarda a l'església parroquial de Sant Cristòfol.

LA XIFRA

11
persones
entre monitors, mestres i personal de manteniment hi havia com a mínim a la piscina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia