Successos

Detenen un autònom per intent d’estafa de 1,3 milions

El veí d’Avinyonet de Puigventós és sospitós d’haver falsejat dades mèdiques per fer-se assegurances

Els mossos de la unitat d’investigació de Sabadell van detenir, el dijous 25 de maig, un veí d’Avinyonet de Puigventós de 40 anys, autònom, com a sospitós d’haver participat en un delicte de falsedat documental i d’estafa a quatre companyies asseguradores a les quals reclamava un total d’1.325.000 euros.

Segons la versió policial, la investigació es va iniciar a finals del mes de febrer, arran de la denúncia presentada per una de les companyies asseguradores contra un dels seus clients basant-se en els informes que havia elaborat una empresa de detectius contractada per la mateixa asseguradora.

En el decurs de la investigació, els agents van poder constatar que el client de l’asseguradora, sabedor que tenia problemes mèdics que arrossegava des de l’any 2004 i que el portarien a la consecució d’una invalidesa absoluta i permanent, va contractar fins a cinc pòlisses diferents amb quatre companyies asseguradores amb l’objectiu de cobrar indemnitzacions milionàries. Amb aquesta finalitat, va dissenyar un pla d’actuació que va iniciar amb la contractació de les diferents pòlisses entre l’octubre del 2013 i l’octubre del 2015. Totes les pòlisses contractades cobrien la “incapacitat permanent de grau absolut”, amb unes compensacions econòmiques que anaven dels 225.000 als 500.000 euros en cas que l’Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS) li atorgués aquesta incapacitat. Perquè les companyies asseguradores accedissin a la contractació d’aquestes pòlisses, segons exposen els Mossos, l’investigat havia d’aportar un seguit de documentació sobre la seva història clínica fins al moment de la contractació. Atès que les dades reals sobre el seu historial mèdic no haurien superat els requisits per a la contractació, l’investigat va manipular diversos informes i analítiques, falsejant les dades que hi constaven perquè s’adeqüessin a paràmetres normals.

També va ometre dades i va declarar dades inexactes sobre el seu historial en els qüestionaris de salut que les companyies fan servir per a la valoració del risc. Amb tot això, va aconseguir enganyar les asseguradores perquè acceptessin la contractació de les pòlisses. Durant la investigació, els agents encarregats van escoltar en declaració els diferents professionals mèdics que havien emès aquests informes, que van confirmar que aquests havien estat manipulats i que les dades que hi constaven no s’ajustaven a la realitat.

A mitjan desembre del 2016, l’investigat, que treballava com a autònom, va obtenir de l’INSS la resolució que li atorgava la incapacitat permanent en grau absolut i, pocs dies després, va presentar davant les quatre companyies la reclamació per al cobrament de les indemnitzacions per un import total de 1.325.000 euros.

El sospitós va ser detingut a Avinyonet i el dia 26 de maig va passar a disposició judicial a Figueres i es va acollir al seu dret a no declarar.

LA XIFRA

4
pòlisses
d’assegurança havia contractat el detingut, per un valor total d’1.325.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia