Successos

policial

detenció per robatori

Una pistolera atraca una fleca a Figueres i un estanc a Porqueres

Un còmplice l ’esperava a fora amb un cotxe i a Figueres hi anava també un nen petit

Els Mossos van detenir ahir els dos sospitosos en un control

Una dona armada amb una pistola ha atracat almenys dos comerços els darrers dies, a Figueres i a Porqueres.

El primer assalt perpetrat per la pistolera va ser diumenge en una fleca del carrer Pere III de Figueres. La dona va esgrimir la pistola davant la venedora i va aconseguir que aquesta li lliurés tots els diners que tenia a la caixa del taulell, una quantitat modesta. Quan va sortir, la dona va pujar a un cotxe, un model petit, amb matricula francesa, conduït per un home. Al seient del darrere hi anava un nen petit, segons van poder veure els testimonis. La pistolera i el còmplice van aconseguir fugir sense que la policia els localitzés.

Dilluns, la pistolera va reaparèixer a l’estanc de Mata, situat a peu de la carretera de Banyoles a Girona. La dona, grassoneta, amb vestimenta de color negre i amb els cabells recollits amb una cua, va entrar a l’estanc quan faltaven dos minuts per a l’hora de tancar, dos quarts de nou del vespre. L’estanquer ja estava recollint per tancar i la clienta, que s’expressava en castellà, li va demanar dos cartrons de Philip Morris Filter King, tabac francès marró que no es ven gaire. L’estanc no en tenia ni dos cartrons sencers, només 14 paquets que la dona va demanar que li posessin en bosses. I va ser a l’hora de pagar que va treure la pistola i li va dir que el mataria si no li donava els diners de la caixa. L’estanquer es va ajupir darrere el taulell i es va resistir a donar-li la caixa. Ella va persistir en les amenaces de mort i finalment el venedor li va lliurar la caixa amb els diners. Però quan l’atracadora va fugir, l’home va córrer darrere seu. Uns vianants van veure l’escena i al primer moment van pensar que era una clienta que se n’anava sense pagar, però després la dona es va girar i va tornar a encanonar l’estanquer amb la pistola i llavors els testimonis van trucar a la policia. L’estanquer va seguir encara un tram més la dona i va poder veure com pujava a un cotxe que l’esperava a l’altura de La Caixa i va poder veure part de la matricula, que va donar als Mossos: 894LP. Els fugitius van anar en direcció a Figueres i aquest cop els testimonis no van pas veure que portessin cap nen. Els Mossos van muntar una operació de tancament de carreteres. Dilluns no els van localitzar, però ahir al matí els van trobar a Figueres i els van detenir. Els detinguts van ser identificats com a Silvia Paulete Gilberte i David Gallego Milla. Ella no tenia antecedents, però ell en tenia una desena. En el moment de l’arrest els Mossos van trobar una pistola, que era simulada.

LA XIFRA

14
paquets
de Philip Morris Filter King es va endur l ’atracadora a part dels diners de la caixa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia