Successos

tribunals

sentència

Multa per amenaces a un bus d’espanyolistes

Una pena de multa substitueix finalment els cinc anys de presó que la fiscalia demanava per als joves de Lleida acusats d’haver amenaçat un grup de simpatitzants de Societat Civil Catalana (SCC) i Ciutadans quan, el 12 d’octubre del 2014, es dirigien en autocar a la manifestació espanyolista de Barcelona.

Les parts van arribar a un acord en un judici que va tenir lloc aquest dimarts als jutjats de Lleida. Tres dels inculpats van ser alliberats de tota responsabilitat, mentre que els altres dos hauran de pagar una multa de 4.500 euros per un delicte de coaccions i dues faltes de danys i amenaces, amb l’agreujant d’actuar per motius de discriminació ideològica. També hauran de pagar entre tots dos una indemnització de 796,18 euros pels danys causats al vehicle, al qual van tirar pedres i tanques.

Segons queda provat, un grup de joves encaputxats va encerclar l’autocar quan circulava prop del Camp d’Esports de Lleida i un d’ells va aconseguir accedir a l’interior del vehicle. Va intimidar els passatgers, als quals va qualificar de “feixistes”, i els va fer gestos de tallar-los el coll. Entre el passatge hi havia Óscar Uceda, membre de SCC i candidat de Ciutadans al Congrés.

Els encaputxats van tirar pedres i tanques contra el vehicle. No hi va haver ferits i els danys causats a l’autocar van ser inferiors als 800 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia