Successos

El terrorista de Finsbury era un solitari sense feina i bevedor

Mentre la policia busca proves al pis de Cardiff on vivia l’atacant de la mesquita de Finsbury Park, continua apareixent informació sobre la seva vida trencada. Darren Osborne, britànic blanc de 47 anys, va atropellar una multitud de musulmans emulant els últims atemptats de Londres. Va matar una persona i en va ferir deu més, de les quals dues continuen en estat crític.

Osborne va néixer a Singapur, però va créixer al sud-oest d’Anglaterra, i fa dos anys es va traslladar amb la dona i els quatre fills a un suburbi de Cardiff. Va estudiar informàtica, havia treballat com a mecànic, però feia temps que estava a l’atur. Els seus amics el descriuen com un “maleït psicòpata”. Es passava el dia bevent al pub i el coneixien com “senyor mal humor” perquè sempre s’emborratxava i acabava escridassant-se amb algú. Però ningú no s’esperava el que va fer. La seva dona el va deixar fa sis mesos. “És una persona complexa; no el defenso, però han d’entendre que és el meu fill i que no va robar cap banc, sinó que va cometre una atrocitat”, va explicar la seva mare, de 72 anys, al canal ITV. Feia més d’un mes que no el veia i va demanar perdó pel que havia fet el seu fill. La seva germana va explicar que mai no parlava de política ni feia comentaris racistes. Creuen que es va radicalitzar arran de l’atac al pont de Londres. Dissabte es va emborratxar i va ser expulsat del pub per haver maleït els musulmans. L’endemà va llogar una furgoneta i va anar a Londres. A la mitjanit es va llançar amb el vehicle contra els fidels que sortien de resar pel Ramadà. No estava fitxat pels serveis secrets i la policia creu que va actuar sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia