Successos

Cau la banda que feia explotar caixers automàtics

Els Mossos han detingut quatre homes acusats d’atemptar contra dues entitats de Pals i l’Hospitalet de Llobregat

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robar caixers automàtics i caixes de trànsit d’entitats bancàries fent-los explotar amb barreges de gasos inflamables. En total han detingut quatre persones acusades d’atemptar contra dues entitats, una de Pals (Baix Empordà) i l’altre l’Hospitalet de Llobregat, on haurien sostret més de 100.000 euros. En el robatori del Barcelonès, que va tenir lloc el 10 de març d’aquest any, la detonació va desplaçar 30 metres la porta d’una caixa de trànsit. Als arrestats, de nacionalitat espanyola, italiana i equatoriana, també se’ls imputen els delictes de tinença d’explosius i de robatori de diversos vehicles, que feien servir en les seves accions.

Els fets es remunten a la matinada del 10 de març de 2017 quan els quatre homes van fer explotar una caixa de trànsit d’una entitat bancària a la Rambla Marina de l’Hospitalet de Llobregat. Diversos veïns es van despertar sobresaltats a causa de la potent explosió que va desplaçar la porta blindada de la caixa, d’uns 100 kg de pes, a més de 30 metres. En aquella ocasió, els lladres van aconseguir endur-se més de 70.000 euros en metàl·lic del banc.

En segon robatori el van cometre el 14 de maig a la tarda a la localitat de Pals. Aquest cop van fer explotar un caixer automàtic i van aconseguir emportar-se 27.000 euros.

La investigació va permetre identificar els integrants dels grups a més d’acreditar que estudiaven al detall les entitats on volien cometre els robatoris. Concretament, seguien els moviments de diners i les mesures de seguretat i d’aquesta manera preparaven la millor estratègia per aconseguir un botí substanciós.

Els policies també van constatar que el líder del grup ja havia estat detingut en dues ocasions per fets de la mateixa naturalesa. El 2013, quan va ser arrestat com a presumpte autor del robatori amb força d’onze caixers automàtics i el 2015, quan se’l va relacionar amb cinc robatoris més, en un dels quals va resultar ferit de gravetat mentre manipulava el material explosiu.

El dia 13 de juny es va establir un dispositiu per detenir els autors i realitzar les entrades i escorcolls als seus domicilis ubicats a la ciutat de Barcelona i en una finca rural de Gandesa. Els agents van recuperar aparells electrònics destinats a la sostracció de vehicles, elements utilitzats per a la fabricació casolana d’artefactes explosius, gasos altament inflamables com els utilitzats per cometre les detonacions i material electrònic relacionat amb la seva activitat delictiva.

Als arrestats, de nacionalitat espanyola, italiana i equatoriana, també se’ls imputen els delictes de tinença d’explosius i danys agreujats pels desperfectes provocats en les explosions, a més dels robatoris de diversos vehicles que posteriorment feien servir en les seves accions.

Els quatre homes van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de l’Hospitalet el 16 de juny. El jutge va decretar l’ingrés a presó per a tres dels arrestats i llibertat amb càrrecs per a l’altre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia