Successos

portugal

Obren una investigació sobre el foc per les sospites que va ser provocat

La fiscalia de Portugal ha obert una investigació per aclarir “les causes i les conseqüències de l’incendi” que es va desencadenar dissabte passat al centre del país i que les autoritats van donar per controlat dimecres. A causa del foc, 64 persones van morir i 200 més van resultar ferides. La investigació està sota “secret judicial” i pretén aclarir les circumstàncies de la tragèdia, sobre la qual es multipliquen els dubtes després que dimecres els bombers declaressin que sospitaven que el foc havia estat provocat, contradient la versió donada pel govern, basada en un primer informe de la policia judicial que assenyalava un llamp com a causa de l’incendi.

Arran dels dubtes sorgits i les crítiques a les autoritats per la gestió de la tragèdia, el govern portuguès va donar suport a la creació d’una comissió d’investigació independent sol·licitada per l’oposició i va anunciar, a més, un nou paquet de lleis per evitar una tragèdia d’aquest tipus. “És molt important que s’aclareixi del tot el que ha passat, les seves causes i les seves conseqüències”, va dir el primer ministre portuguès, António Costa, al final de la reunió del Consell de Ministres. El primer ministre va destacar que donarà suport a “qualsevol proposta de comissió independent” sobre aquest tema i que el seu govern col·laborarà “amb tota obertura i disponibilitat perquè no hi hagi cap ombra de dubte” sobre la gestió de l’incendi.

Durant la compareixença davant els mitjans, Costa també va anunciar que properament presentarà al Parlament noves lleis per protegir el medi forestal, ja que “és essencial no ajornar les mesures de fons que són necessàries per tenir un bosc més resistent, més productiu i que asseguri un major desenvolupament regional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia