Successos

Vint anys de presó per a l’autor del crim de Tots Sants

Ha sigut condemnat per assassinat amb traïdoria i tinença il·lícita d’armes

Ha d’indemnitzar amb un total de 275.000 euros els familiars de la víctima

El jurat va absoldre l’oncle de l’acusat

La secció quarta de l’Audiència de Girona ha condemnat a vint anys de presó Juan Fernández Cortés per la mort de Santiago Gabarre Sarrailh a fora del cementiri de Figueres, el dia de Tots Sants del 2013. El 9 de juny passat, el jurat popular va declarar culpable l’acusat, conegut popularment amb el sobrenom de Shin Chan. El mateix tribunal va absoldre l’oncle de Juan, Vicente Fernández Cortés, qui va ser defensat per l’advocat Carles Monguilod. El fiscal, Víctor Pillado, i l’advocada que exercia l’acusació particular en representació de la família de Santiago, Mònica Tarradellas, demanaven inicialment 23 anys de presó tant per a Vicente com per al seu nebot. El jurat, però, no va considerar provat que Vicente, àlies El Sioux, fos qui hagués entregat l’arma a Juan just abans que aquest disparés contra la víctima. És per aquest motiu que, atenent al que van establir els membres del tribunal popular, una vegada es va conèixer el seu veredicte es va procedir a la posada en llibertat de Vicente.

L’Audiència ha imposat a Juan una pena de dinou anys de presó com a autor d’un delicte d’assassinat amb traïdoria, així com un any de presó més per tinença il·lícita d’armes prohibides. Després d’escoltar el veredicte del jurat, el fiscal i la lletrada de l’acusació particular van mantenir la seva petició de 23 anys de presó contra l’acusat, mentre que l’advocat de Juan, Marcos García Montes, va sol·licitar onze anys de presó per al seu representat.

En la sentència es recullen els fets que van ser declarats provats pel tribunal popular. Pels volts de les dotze del migdia de l’1 de novembre del 2013, Juan Fernández va disparar amb una arma de foc contra Santiago Gabarre a les proximitats del cementiri de Figueres. La víctima va morir a l’acte com a conseqüència dels múltiples impactes de bala que va rebre. En la resolució judicial es posa de manifest textualment que Santiago Gabarre “estava absolutament impossibilitat per defensar-se”, tenint en compte la potència letal de la pistola usada pel processat. Juan, a més, va efectuar els trets a poca distància de la víctima, a qui en canvi no es va trobar cap arma. L’autor dels fets tenia una pistola semiautomàtica amb modificacions a l’exterior de la recambra –es tracta d’una arma prohibida.

El clan dels Cortés i el dels Gabarre estaven enfrontats per un motiu sentimental, ja que l’exdona d’El Sioux era en l’època del tràgic succés la parella del germà de Santiago. El fet essencial, que és si Juan va disparar contra la víctima, no es va discutir especialment en el judici perquè el mateix acusat va reconèixer ser el responsable dels trets i l’escena va ser vista per alguns testimonis. A part de la pena de presó, l’Audiència ha conclòs que Juan ha d’indemnitzar amb 100.000 euros cadascun dels dos fills menors d’edat de Santiago i amb 75.000 euros la mare de la víctima.

LA DATA

01.11.13
Al migdia, Juan Fernández va abatre a trets Santiago Gabarre Sarrailh a l’exterior del cementiri de Figueres.

LA XIFRA

100.000
euros
és la quantitat amb què l’acusat ha d’indemnitzar cadascun dels dos fills de la víctima i amb 75.000, la mare.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia