Successos

municipal

Crida a Premià de Dalt per identificar els autors d’actes vandàlics la nit de Sant Joan

Es van cremar vuit contenidors i es van produir altres desperfectes per valor d’uns 5.000 euros

A Premià de Mar es van encendre nou contenidors més

L’Ajuntament de Premià de Dalt fa una crida a la col·laboració ciutadana per identificar els autors d’actes vandàlics al municipi durant la revetlla de Sant Joan. Aquella nit, es van cremar fins a vuit contenidors i es van produir altres desperfectes per valor d’uns 5.000 euros, segons l’Ajuntament, com ara un plafó d’informació municipal trencat i bústies malmeses. Les destrosses es van concentrar al nucli antic, Can Figueres, Puig de Pedra i la zona esportiva municipal. A hores d’ara, la policia local sap que es tracta de grups organitzats d’entre cinc i set persones. El consistori també assenyala que, a banda de les possibles imputacions penals que se’n puguin derivar per la destrossa de mobiliari urbà, l’ordenança de civisme del municipi també estableix la imposició de sancions econòmiques. “De moment, encara s’estan investigant les destrosses”, va explicar l’alcalde del municipi, Josep Triadó (PDeCAT). “Aquests fets són gairebé delinqüència i des de l’Ajuntament no podem permetre que continuïn”, va dir l’alcalde. Quant als contenidors cremats, tot i que se’n desconeixen les causes, se sospita que es podrien haver encès “a causa d’algun petard tirat amb mala intenció”, va dir Triadó. Pel que fa als autors, l’alcalde no va tancar la porta a la possibilitat que fossin menors d’edat “del poble o dels voltants”. A banda de les destrosses en el mobiliari urbà, es van malmetre propietats privades com ara un caixer d’una entitat bancària.

A Premià de Mar, la revetlla de Sant Joan i la nit posterior també van deixar un balanç de nou contenidors cremats en diversos indrets del municipi. A Mataró, la policia local va fer cinc sortides durant la revetlla per petits incendis de matolls, la majoria provocats per l’encesa de petards. El més destacat va ser el foc que va cremar uns 200 metres quadrats de matolls al camí del Mig amb la riera d’Argentona. Els agents també van fer vuit sortides per contenidors cremats en diversos punts de la ciutat. Pel que fa als bombers, van fer 75 sortides a tot al Maresme per incendis de vegetació, contenidors i cotxes.

LA FRASE

Aquests fets són gairebé delinqüència i des de l’Ajuntament no podem permetre que continuïn
Josep Triadó
Alcalde de Premià de Dalt

Incendi a Vilassar de Dalt

Els petards i la pirotècnia van ser molt probablement els desencadenants d’un incendi diumenge al vespre a Vilassar de Dalt, tot i que oficialment no se’n saben les causes. Els fets van tenir lloc per la zona de Can Maians, a l’altura del camí de Can Pons, sense provocar ferits ni danys considerables. Segons l’alcalde del municipi, Xavier Godàs (ARA), la col·laboració ciutadana va ser clau per evitar que el foc anés a més: “Tothom va sortir amb galledes d’aigua a apagar el foc fins que van venir els bombers”, va afirmar l’alcalde. Godàs es va referir als fets com un “ensurt gros”, però va recalcar que no va quedar afectat cap habitatge. D’altra banda, tal com va explicar l’alcalde, durant la revetlla es van cremar dos contenidors a Vilassar de Dalt. “Va ser la típica bretolada”, va sentenciar Godàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia