Successos

medi ambient

parcs de bombers

Unió d’alcaldes i bombers de la Ribagorça

Reclamen a la Generalitat solucions per evitar haver de tancar parcs

Continua la situació de tensió i amenaça de tancament dels parcs de bombers de l’Alta Ribagorça. Els bombers voluntaris del Pont de Suert no accepten les mesures plantejades pel govern per evitar que la manca d’efectius derivi en el tancament del parc. El cap de bombers, José Miguel Ruach, ha explicat que no han acceptat la proposta perquè pensen que “no és una solució’’. Entre les mesures que els ha plantejat el govern hi ha incorporar entre 3 i 5 bombers voluntaris d’altres parcs durant la campanya forestal (del 15 de juny al 15 de setembre). Ruach va explicar que a 26 de juny encara no havia arribat cap reforç. Una segona proposta és que a partir del 15 de setembre el parc es pugui reforçar amb fins a 3 bombers professionals que facin hores extres al Pont de Suert.

Mentrestant, els veïns de l’Alta Ribagorça s’han mobilitzat i estan disposats a tallar l’N-230 per reclamar solucions. Els alcaldes del Pont de Suert, la Vall de Boí i Vilaller, i el president del Consell Comarcal han fet arribar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al conseller d’Interior, Jordi Jané, un escrit en què anuncien mesures de força en cas que l’1 de juliol el parc de bombers del Pont de Suert no disposi de mitjans “suficients”’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia