Successos

DESAPARICIONS

Sense rastre de Jacques

Demanen ajuda per trobar un veí de Llançà desaparegut fa sis dies

Va agafar el cotxe de nit, se sap que va passar per Ribesaltes i se li perd la petja al peatge de Figueres nord

El rastre de Jacques Regnier es perd al peatge Figueres Nord de l’AP-7

Jacques Regnier Magotteaux, de 83 anys, belga i veí de Llançà, fa sis dies que està desaparegut. La recerca als hospitals no ha donat resultat. Mossos i policies rastregen carreteres, vorals, càmeres i pàrquings per si detecten el seu vehicle: un Nissan Micra amb matrícula 6798 DGT. El rastre de Jacques Regnier Magotteaux es perd el dia 23 a les 10.45 h, quan va posar la targeta per pagar l’autopista a la sortida Figueres nord en sentit sud.

La història de la desaparició de l’octogenari comença la matinada del dia 23 de juny. L’home i la seva companya eren al seu habitatge del carrer Besalú de Llançà quan ella es va trobar malament i van cridar el servei d’emergències. Una ambulància va anar a recollir la dona i la va traslladar a urgències, a l’hospital de Figueres. Jacques Regnier va dir que aniria fins a Figueres amb el seu cotxe darrere de l’ambulància. La dona va estar a l’hospital fins al matí, quan, després de ser examinada pels metges, va ser donada d’alta. Un cop va tenir l’alta i en veure que el seu company no havia anat a l’hospital, va tornar cap a Llançà pels seus mitjans. Un cop a casa va veure que Jacques no hi era però no es va alarmar perquè sabia que aquell matí el seu company havia quedat amb un seu cosí i va suposar que se n’havia anat a trobar-lo.

Però en veure que a la tarda tampoc apareixia, va contactar amb el cosí, que li va exposar que no s’havia presentat a la cita. Llavors sí que es van disparar les alarmes i van alertar una filla de Jacques Regnier que viu a Bèlgica, que va ser qui va començar a fer gestions per rastrejar els moviments de la targeta del seu pare i qui el dia 24 va presentar la denúncia formal de desaparició davant dels Mossos.

A partir del seguiment dels pagaments de la targeta es va poder establir la ruta que Regnier havia fet durant la matinada i el matí del dia 23, divendres.

Regnier va gastar més de 100 euros en una àrea de servei de Ribesaltes, població situada a uns 80 km de Llançà a la qual no es descarta que hagués arribat a través de Portbou perquè quan va sortir de Llançà de nit amb la intenció d’anar a l’hospital de Figueres hagués agafat l’N-260 en sentit nord per error. La filla va comprovar que la persona que havia fet la despesa amb la targeta del seu pare a Ribesaltes era ell mateix ja que va quedar enregistrat per les càmeres de l’estació de servei.

A Ribesaltes, el conductor del Nissan Micra va agafar l’autopista en direcció sud, aquest cop ben encarrilat cap a Figueres, ja que consta que va pagar el peatge a la Jonquera en direcció sud. I la darrera petja que va deixar va ser a la sortida de Figueres nord, on va sortir de l’autopista.

I aquí, fins ara, es perd el rastre de Jacques Regnier Magotteaux, que tot i que no tenia cap malaltia, es tem que s’hauria pogut desorientar. Els Mossos han recorregut els principals hospitals i centres de salut de les comarques gironines per comprovar que no hi estigués ingressat però fins ahir no se l’havia localitzat.

La família també ha contactat amb associacions de persones desaparegudes com ara Sosdesaparecidos que han fet una àmplia divulgació per les xarxes socials de cartells de recerca del veí de Llançà amb la implícita crida a la ciutadania perquè alertin si veuen l’home o el seu cotxe. Segons la crida feta per la família, l’home anava vestit amb uns texans blaus, una camisa de color blau clar i armilla blau fosc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia