Successos

Medi ambient

Usaven senglars per entrenar gossos de caça

La Guàrdia Civil va constatar els fets en uns terrenys del terme de Rabós

“Vam descobrir una situació que provocava patiments innecessaris als animals, com ara pressió i estrès.” La Guàrdia Civil va denunciar dijous un home que utilitzava presumptament porcs senglars vius per entrenar gossos de caça major. L’actuació policial va ser realitzada pels agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de Figueres.

Els efectius van tenir coneixement que s’estava produint aquesta situació en uns terrenys de l’Associació de Caça Sant Quirc, a Rabós. Es van dirigir a la zona i van observar que a l’interior del tancat que rodeja les instal·lacions hi havia tres homes que estaven ensinistrant gossos de cacera amb senglars. Els guàrdies civils van inspeccionar, alhora, el perímetre de la finca. Van comprovar que hi havia col·locat un filat elèctric al llarg de tota la tanca. Un dels aspectes que els van cridar l’atenció, però, va ser que en un punt del recorregut hi havia una espècie de trampa de 70 cm d’amplada per 70 cm d’alçària. Era una reixa que només podia ser oberta des de dins del terreny. Els investigadors van sospitar que era un mètode per capturar els senglars, ja que una vegada entraven a l’interior els era impossible tornar a sortir.

Els agents van localitzar el responsable de les instal·lacions, que no disposava de llicència per tenir senglars en captivitat. Els agents, a més, li van mostrar la trampa. L’home va assegurar que desconeixia que existia i es va procedir al seu desmuntatge. Amb tot, va ser denunciat davant dels serveis territorials de Sostenibilitat de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia