Successos

Successos

Els sospitosos dels atacs al Club Paradise haurien comès dotze delictes

El jutjat clou la investigació considerant que hi ha prou indicis racionals per acusar-los d’haver posat un cotxe bomba a la Jonquera

Hi ha indicis racionals que els set sospitosos d’haver comès atacs contra el macroprostíbul Paradise de la Jonquera haurien comès dotze delictes. Ho diu la magistrada del jutjat d’instrucció número 3 de Figueres, que ahir ja va dictar la interlocutòria de conclusió de sumari. Després de prendre’ls declaració, la magistrada ha redactat la interlocutòria, en què considera que hi ha elements de prova per processar els sospitosos. La titular del jutjat ara enviarà el sumari a l’Audiència de Girona, que posteriorment demanarà a les parts –acusacions i defenses– que formulin els escrits de conclusions. De moment, la magistrada conclou que haurien comès delictes de receptació, furt, robatori amb força, estralls en grau de temptativa, amenaces, desordres públics, tinença d’explosius, dipòsit de municions, tinença il·lícita d’armes, falsedat documental i dos delictes de danys.

L’advocat Joaquim Bech de Careda, que defensa Carmelo Guagenti, a qui la policia considera un dels cervells de la trama, afirma que estan “molt tranquils” perquè considera que no hi ha proves ni tan sols indicis contra el seu client. “Estem convençuts que l’Audiència l’arxivarà o que tot acabarà amb una sentència absolutòria”, explica. “Esperem que com més aviat millor acabi aquest viacrucis que han passat els acusats”, conclou Bech de Careda. En la mateixa línia es va expressar l’advocat Carles Monguilod, que defensa Carlos Villar Morroné i els germans Andreu i Xavier Jaume Peña: “Neguem els fets, i insistim que no van existir perquè no hi van tenir cap participació.”

LA FRASE

Estem convençuts que el cas s’acabarà arxivant o que acabarà amb una sentència absolutòria
Joaquim Bech de Careda
advocat de Carmelo Guagenti

LA DATA

23.12.12
És el dia
que haurien col·locat un vehicle amb un quilo d’explosius i dues bombones de butà davant del local.

Atacs, falsos avisos i un cotxe amb explosius

Els set sospitosos estarien relacionats amb la col·locació d’un cotxe bomba davant del macroprostíbul el 23 de desembre del 2012. En el vehicle hi havia un quilo d’explosius i dues bombones de butà, que finalment no van esclatar perquè va fallar el detonador. Gairebé un any després que tinguessin lloc un seguit d’atacs contra el club, els Mossos d’Esquadra van arrestar el novembre del 2013 els set sospitosos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia