Successos

Dos incendis de vegetació, a Castell d’Aro i a l’Escala

Es van declarar amb mitja hora de diferència

Van cremar matolls, arbres i també van quedar afectats uns jardins

Un ampli desplegament d’efectius d’emergències va tenir lloc ahir a primera hora de la tarda, quan es van declarar incendis de vegetació en dos punts diferents de les comarques gironines. Un dels focs es va desencadenar a Castell d’Aro i, poc després, els bombers també van intervenir en les tasques d’extinció d’un altre que es va generar a l’Escala. Van rebre l’avís del primer quan faltaven pocs minuts per a les tres de la tarda. Les flames es van produir en un carrer de la urbanització Can Semí. Es va tractar d’un incendi de vegetació urbana, el qual va cremar una zona d’arbres i rostolls i, alhora, van quedar afectats els jardins d’unes cases. Els efectius van aconseguir encerclar el perímetre del foc en una hora i, per a aquest servei, es van mobilitzar sis dotacions terrestres dels bombers i quatre mitjans aeris.

Menys de mitja hora després de rebre l’alerta de l’incendi de Platja d’aro, els bombers van ser avisats a les 15.14 h d’un foc a l’Escala. Fins allí es van adreçar els Mossos d’Esquadra, sanitaris del SEM, quatre dotacions terrestres dels bombers, dos helicòpters, membres de les ADF i dos avions de vigilància i atac. Les flames es van originar en una àrea boscosa de la zona de les Planasses, inclosa en el Parc Natural del Montgrí. Es va aconseguir estabilitzar en tres quarts d’hora el foc, que va destruir uns 2.000 m² de pi i matoll.

A banda, un incendi va obligar ahir a la matinada a desallotjar 21 persones d’un edifici de set plantes del barri dels Pins de Blanes. L’avís el va donar un taxista que estava a una parada propera i va veure que sortia fum del bloc. Les flames van començar a la cuina d’un pis de la tercera planta que va quedar bastant malmès, si bé no es van haver de lamentar ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia