Successos

ferrocarrils

accident

Dotze ferits de l'accident de Rodalies continuen ingressats, tres en estat greu

Ja han estat donades d'alta 44 persones

Els Mossos analitzen el contingut de les dues caixes negres que s'han tret del tren sinistrat, i que pot aportar pistes clau per determinar la velocitat del tren

Dotze de les 56 persones ferides aquest matí en l'accident del tren de Rodalies a l'Estació de França de Barcelona encara segueixen hospitalitzades, tres d'elles en estat greu, mentre que 44 ja han estat donades d'alta. El departament de Salut de la Generalitat ha elevat la xifra de ferits greus d'un a tres després de "revalorar l'estat de salut de dos d'ells en les últimes hores", segons un comunicat, on assenyala que "no es tem per la vida" de cap d'ells. Quatre dels dotze ferits són a l'Hospital de Sant Pau, dos a l'Hospital del Mar, dos a l'Hospital Clínic, un a Vall d'Hebron, un a la Clínica Creu Blanca, i dos més al CUAP (Centre d'Urgències d'Atenció Primària) de l'Hospital Sagrat Cor. L'accident ha ocorregut cap a les 07:15 hores del matí quan el comboi, de la línia R2 de Rodalies, procedent de l'estació de Sant Vicenç de Calders, al Vendrell (Baix Penedès), ha xocat amb el final de via a l'Estació de França, amb 70 passatgers a bord. El titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona ha obert una investigació sobre l'accident, les causes del qual investiguen els Mossos d'Esquadra.

Després de retirar el  tren sinistrat, els Mossos d'Esquadra han inspeccionat aquesta tarda el topall del final de via de l'estació de França esta tarde el tope del final de vía de la Estación de Francia de Barcelona contra el que ha chocado un convoy, tras retirar el tren accidentado, lo que permite buscar más pistas contra el que ha xocat el tren. A la vegada, els Mossos d'Esquadra analitzen el contingut de les dues caixes negres que s'han tret del tren sinistrat, en un procés laboriós que pot aportar pistes clau per determinar la velocitat del tren i valorar si hi ha hagut alguna errada en el sistema de frenada. Els agents estan a l'espera també de  poder prendre declaració al maquinista, que està ingressat amb ferides de diversa consideració i en estat de xoc. 

Protecció Civil ha desactivat aquesta tarda l'alerta del Pla de protecció civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat després de l'accident, segons ha informat la Conselleria d'Interior de la Generalitat en un comunicat. Al lloc s'han desplaçat 11 dotacions dels Bombers de la Generalitat, nou vehicles dels Mossos i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana; per part del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), així com set vehicles de suport vital avançat, set de suport vital bàsic, un vehicle de logística, tres de transport col·lectiu i dos de comando. També s'han desplaçat el lloc tècnics de Protecció Civil de la Generalitat, de Renfe i d'Adif, Creu Vermella i membres del Centre d'Urgències i Emergències Socials de l'Ajuntament de Barcelona (CUESB); a més d'haver acudit al lloc dels fets el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia