Successos

Successos

L’incendi a l’escenari del festival Tomorrowland provoca 20 ferits lleus

Gràcies a la ràpida evacuació, els danys no van anar més enllà de contusions i lleus atacs d’ansietat

Bombers i Mossos n’investiguen l’origen i no descarten cap hipòtesi

L’incendi que dissabte a la nit va calcinar l’escenari del festival de música electrònica Tomorrowland i que va obligar a desallotjar més de 22.000 persones del parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, va causar ferides lleus a 20 persones. Segons els Bombers de la Generalitat, l’empresa contractada per fer la vigilància mèdica del concert va atendre 20 assistents per atacs lleus d’ansietat i contusions durant l’evacuació, que va transcórrer sense més incidents.

Els bombers revisaven ahir, amb tècnics de l’empresa que va fer el muntatge, les restes de l’escenari per determinar l’origen de l’incendi. Onze dotacions van treballar en l’extinció del foc, del qual es va rebre avís a les 22.18 hores, i va quedar extingit una hora més tard. Ni els bombers ni els Mossos han descartat de moment cap hipòtesi pel que fa a l’origen de l’incident. Segons alguns testimonis, l’incendi es va iniciar a la part dreta de l’escenari, d’on van saltar petites guspires fins que les flames es van estendre ràpidament per tota l’estructura. Experts dels bombers i dels Mossos fotografiaven ahir, enfilats en una gran grua, detalls del focus del gran escenari on es podria haver originat el foc.

En un breu comunicat, l’empresa Blanco y Negro Music va atribuir l’incendi a un “problema tècnic”, i va destacar que, “gràcies a la intervenció de les autoritats, els 22.000 assistents van ser evacuats de manera segura i sense informes de lesions”. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va valorar també que el pla d’emergències “va funcionar a la perfecció” i va facilitar que l’evacuació es fes de manera ràpida i ordenada.

Els testimonis van explicar que, un cop va cremar l’escenari, de seguida van fer fora el públic i van acordonar la zona. Un dels assistents, Dani Fernández, considerava que, tot i que van viure alguns moments de por, “l’evacuació va ser tranquil·la i van obrir les portes a temps”.

L’empresa organitzadora tornarà els diners

Redacció

Blanco y Negro Music, l’empresa organitzadora del festival, va anunciar ahir que tornarà l’import de l’entrada als assistents, als quals s’ha recomanat que guardin la seva polsera acreditativa en espera de més detalls sobre el retorn dels diners. L’organització assegura que el que ha passat l’“entristeix enormement”, però celebra que no hi hagués ferits de gravetat tot i l’elevada assistència.

El Unite with Tomorrow·land és l’esdeveniment de música electrònica més gran del món i va néixer a Bèlgica. L’edició de l’any passat, que es va desenvolupar durant un cap de setmana a la ciutat belga de Boom, va atreure un total de 300.000 persones. Des de fa uns anys, el festival organitza concerts de manera simultània en diverses ciutats, en un esdeveniment conegut com a Unite, en què es combinen els concerts amb connexions mitjançant pantalles gegants amb l’escenari central de Bèlgica.

Aquest era el primer any que el festival arribava al sud d’Europa, amb el parc de Can Zam com a escenari. El cartell de Santa Coloma incloïa discjòqueis com ara Steve Aoki, Ruben Rider i Albert Neve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia