Successos

Societat

Una criatura daliniana

Pilar Abel, la dona que lluita per demostrar que és filla de Dalí, assegura que confia plenament en la justícia i que el cor li diu que els resultats d’ADN seran positius per a ella

Pilar Abel, la dona que batalla per demostrar que Salvador Dalí era el seu pare, mostra una fe incondicional en la justícia i sobretot en la jutgessa que va ordenar l’exhumació del geni del surrealisme per agafar-li mostres d’ADN. Abel assegura que està molt orgullosa de la seva lluita i dels resultats que ha tingut. I té fe també que els resultats seran positius; això és, que l’ADN demostrarà que Dalí era el seu pare. “El cor em diu que sortirà positiu. Jo ara em miro al mirall i penso que m’assemblo a Dalí.”

Pilar Abel assegura que mai ha dubtat que les proves fallin per culpa de la cadena de custòdia i espera ansiosa els resultats que han d’arribar del laboratori amb la tranquil·litat que li dona saber que té molt suport de la gent del seu entorn. “La meva mare em va dir: Pilar, tens la meva benedicció, i això és molt important per a mi”, remarca Abel, que assegura que també li donen suport les seves quatre filles, encara que ella les manté al marge de tota aquesta lluita de transcendència mundial. Una lluita que manté la Pilar, una dona de 62 anys, divorciada, amb quatre filles i quatre nets (dues nenes i dos nens) i que espera l’arribada del cinquè net a l’agost. “A veure si arriba juntament amb l’ADN”, aventura Pilar Abel, la dona que va treballar de vident a la televisió i que s’enrabia cada cop que algú es refereix a ella com a pitonissa. “Jo no soc pitonissa, soc vident, tinc un do, veig les persones i sé com són. Això és dur perquè veus la realitat de la vida i la teva no. Pots ajudar les persones però no et pots ajudar a tu mateixa”, remarca Abel, que recorda que ella va tenir una infància mancada d’afecte. Només de néixer, ella se’n va anar a viure a casa de la seva àvia, la mare del seu pare oficial, l’home que la va reconèixer i li va donar els cognoms, un fuster que treballava d’encarregat en una empresa vitivinícola de l’Empordà. Defineix la seva com una família desestructurada. Es refereix amb molt d’afecte a la seva àvia, la dona que la va cuidar i la que li va revelar el secret: que el seu pare era en Dalí. Va tenir dos germans. Una noia, dos anys més petita que ella actualment difunta, i un germà que ara té 52 anys. La petita Pilar Abel, segons explica, va anar a una escola de monges i després a una acadèmia. Reconeix que no tenia habilitats especials per al dibuix i la pintura. “Els gens solen passar a la segona generació. Però sí que és cert que quan em concentro dibuixo espontàniament. Tinc ganes de començar a fer alguna cosa relacionada amb la pintura”, explica Pilar Abel, que es defineix, però, com “una calculadora mental”. “Les coses em queden gravades a la ment.”

Abans de donar-se a conèixer com a vident a la televisió, Pilar Abel va treballar en feines més convencionals. Explica que només de sortir de l’Acadèmia Cultural Cervantes ja va començar a treballar. I per partida triple. Explica que als matins treballava al despatx d’un procurador, a les tardes duia la comptabilitat d’una empresa i els caps de setmana ajudava en el negoci de barques dels seus oncles, a Roses.

Actualment està totalment concentrada en l’empresa de demostrar la seva filiació. Fa poc va rebre, a través del correu electrònic, una mostra de suport d’un personatge especial: Albert Solà, el veí de la Bisbal que va presentar una demanda de paternitat contra el rei Joan Carles, que es va quedar a les portes del Suprem. Abel ha aconseguit l’exhumació del cos de Dalí i ja té data per a la vista judicial que haurà de decidir si Dalí era el seu pare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia