Successos

Tribunals

La fiscalia porta a judici l’alcalde del Perelló

El jutjat d’instrucció número 1 de Tortosa ha ordenat l’obertura de judici oral contra l’alcalde del Perelló (Baix Ebre), Ferran Cid (ERC), per haver participat com a contractista en la construcció d’una casa de camp il·legal al mateix terme municipal. La interlocutòria dona resposta a la petició formulada pel fiscal de medi ambient de Tarragona, que acusa Cid i el promotor de l’obra, l’empresari danès Sten Holmboe Hother Sorensen, d’un presumpte delicte contra l’ordenació del territori. Originalment, segons argumenta la fiscalia, el consistori va donar llicència al promotor l’any 2009 –quan Cid era primer tinent d’alcalde– únicament per reparar la teulada i la cisterna de la caseta existent. Finalment, però, al mateix terreny es va acabar construint de nou un habitatge molt més gran, una obra que va executar el 2010 l’empresa del que llavors ja era alcalde. Cid ha matisat aquest relat i retreu que les diligències prèvies, iniciades arran d’una denúncia dels Agents Rurals, ja van ser arxivades i han estat reobertes anys després per l’Audiència de Tarragona a partir d’un recurs presentat fora de termini.

La fiscalia demana quinze mesos de presó, una multa de 5.400 euros i la inhabilitació de tres anys per a Cid i per al promotor Sorensen, a més de deixar els terrenys en les condicions originals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia