Successos

Mor el jove italià apallissat a Lloret i el cas ja és un crim

Víctima i agressors van tenir una enganxada mentre ballaven

La puntada de peu mortal va ser gravada amb un mòbil

El jutge decideix avui si els envia a la presó

El que va començar com un intent d’homicidi ha acabat en crim. Niccolò Ciatti, el jove de 22 anys de la Toscana que, des de dissabte, es debatia entre la vida i la mort a l’hospital, després de ser brutalment apallissat, ha acabat morint. Les greus ferides que li van originar les puntades de peu i cops de puny que li van propinar en una baralla a la discoteca St. Trop’ de Lloret de Mar han acabat sent mortals. El jove ha perdut la vida 24 hores després de ser ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital Josep Trueta de Girona en estat molt crític per traumatismes i hemorràgies internes.

Un cop consumat el crim, ahir, els Mossos d’Esquadra van començar a interrogar els tres detinguts, de 20, 24 i 26 anys, de nacionalitat francesa però originaris de Txetxènia, i sense domicili conegut. Tots tres són, ara, sospitosos d’un delicte d’homicidi. Al matí, va tocar el torn de qui seria el responsable de causar-li les lesions mortals. De fet, gràcies a les càmeres de seguretat, se’l veuria clavant una puntada de peu al cap del jove turista italià, que és el que presumptament li va causar les ferides mortals. A més de les càmeres, també hi ha un client de la discoteca que va enregistrar la baralla amb el mòbil i es veu clarament aquesta puntada de peu fatídica.

Un contra un

Hi ha dos sospitosos més que, segons els Mossos d’Esquadra, també haurien participat en la batussa contra la víctima, en què, en principi, no s’hauria utilitzat cap objecte contundent ni arma. Tot i que els tres es van acollir al seu dret a no declarar en l’interrogatori a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Blanes, fonts pròximes al cas asseguren que el dit acusador n’assenyala molt directament i essencialment un.

Els fets haurien ocorregut dissabte pels volts de les tres de la matinada, quan la víctima i almenys un dels sospitosos haurien tingut una enganxada perquè un va empènyer l’altre mentre ballaven. Fins llavors, no s’haurien vist i no es coneixien. Però la baralla va ser desigual, ja que l’agressor de seguida va deixar fora de combat la víctima sense que aquesta ni l’arribés a tocar. Els altres dos txetxens haurien entrat en la picabaralla després, i un hauria agafat pel coll un dels seus compatriotes per separar-lo de la batussa. Després de la baralla, els tres sospitosos van sortir del local en direcció al passeig marítim, on després van ser detinguts pels Mossos.

Paral·lelament, els amics de l’italià malferit el van treure de la discoteca perquè li toqués l’aire i intentar reanimar-lo de la pallissa que havia rebut. En veure que la situació era greu, però, van demanar ajuda per trucar als serveis d’emergència. Sanitaris del SEM van atendre el jove i, després, una ambulància el va traslladar en estat molt crític a l’hospital, on ahir va acabar morint.

L’Ajuntament de Lloret ha convocat un minut de silenci en memòria del jove. L’acte es farà aquest dilluns a les 12 del migdia a la plaça de la Vila.

LA FRASE

És un fet terrible que ens ha tocat profundament. El poble està amb la família
Sandro Fallani
alcalde de Scandicci, població de naixement de Niccolò ciatti

Solidaritat a les xarxes socials

Les xarxes socials es van omplir, ahir, de mostres de condol per la mort del jove Niccolò, que havia fet 22 anys el passat 24 de juliol i que vivia a Scandicci. En declaracions a mitjans de comunicació italians, l’alcalde de la ciutat, Sandro Fallani, va lamentar els fets: “Ha estat un fet terrible que ens ha tocat profundament. Tot el poble està amb la família.” Un condol que també va expressar l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que assegura que ha contactat amb el consolat italià per tal d’expressar la solidaritat del poble de Lloret i s’ha posat disposició de la família del jove agredit.

D’altra banda, i pel que fa a la via judicial, la discoteca St. Trop’, el local on es van produir els fets, es personarà com a acusació particular en la causa contra la mort del jove italià. Ho va anunciar, ahir, l’advocat de l’establiment, Joaquim Boada, que va explicar que demanaran “la màxima pena possible” contra els tres acusats. l’Ajuntament de Lloret de Mar també va anunciar que es personarà com a acusació popular contra els tres presumptes agressors del jove italià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia