Successos

seguretat

explosius de la guerra civil

Un banyista troba un altre projectil de la guerra a la cala de l’Alguer de Llançà

Els Mossos van recollir la bomba, que el banyista havia tret de l’aigua

Les troballes són habituals en aquest punt, on el 2009 se’n van retirar quaranta-sis

Un estiuejant que s’estava banyant a la cala de l’Alguer de Llançà va localitzar dilluns un altre projectil de la Guerra Civil. El banyista va retirar el projectil de dins de l’aigua i el va posar a la sorra i després va alertar de la troballa a través del 112. Els Mossos d’Esquadra hi van enviar un equip dels Tedax que van arribar fins al punt on hi havia la bomba amb una Zodiac i van estar inspeccionant el fons per si trobaven més projectils, però no en van veure cap més, de manera que només van retirar el que havia trobat el banyista. Mentre va durar l’operació, es va tallar un tram del camí de ronda perquè ningú s’acostés al lloc.

La setmana passada el grup d’especialistes en activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) també van haver de fer una actuació a la mateixa cala de l’Alguer per retirar el que un principi semblaven projectils de guerra però que van resultar ser només trossos de tubs llençats al mar, sense cap càrrega ni risc d’explosió.

La cala de l’Alguer, per la seva situació estratègia a prop de la frontera, és un punt on al llarg dels anys es repeteixen les troballes de bombes i projectils.

El setembre de l’any passat, la cala va haver de ser desallotjada i acordonada després de la troballa de dos obusos, probablement de la Guerra Civil, que la Guàrdia Civil i l’armada, que van activar el protocol per a aquestes situacions, van fer esclatar dins del mar.

Els obusos estaven submergits al mar, a uns 25 metres de distància de la sorra. Feien 35 centímetres de llarg i 9 de diàmetre, presentaven un mal estat de conservació i estaven a un metre i mig de profunditat.

El maig del 2009 en aquesta mateixa zona es van trobar un total de 46 projectils de la Guerra Civil que un submarinista va descobrir i que havien quedat a la vista arran d’uns temporals que van aixecar els sediments de sorra que els cobrien. En aquella ocasió fins i tot es va tallar la carretera N-260 mentre la Guàrdia Civil i l’armada s’encarregaven de l’operació per retirar i neutralitzar les bombes.

LA DATA

14.08.17
Un banyista
va trobar una bomba a la platja de l’Alguer de Llança.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia