Successos

Cop gihadista a Catalunya

Activen els Tedax per un vehicle sospitós a Calonge

Identifiquen cinc individus d’aspecte magribí que viatjaven amb una furgoneta provinents de Birmingham

Una doble matrícula va fer sospitar la policia

Tot va quedar en una falsa alarma

El grup especial de desactivació d’explosius dels Mossos d’Esquadra, els Tedax, es van haver d’activar a Calonge per una furgoneta sospitosa. Els fets van ocórrer dijous pels volts d’un quart de dues del migdia, quan la policia local de Calonge va detectar un vehicle sospitós a la GI-661, a l’entrada del municipi, entre la nova rotonda i la rotonda del supermercat Pijoan. El que va generar l’alerta dels agents va ser que les matrícules del davant i del darrere no coincidien. A més, dins del vehicle viatjaven cinc persones, d’aspecte magribí, i que, segons van explicar, venien de Birmingham, d’Anglaterra. Així mateix, els efectius de la policia local no van poder revisar detalladament el que portaven els sospitosos, ja que en el maleter hi havia un gran volum de material.

Arran d’aquesta situació, i en vista de l’alerta terrorista que hi ha en tot el país, es va prendre la decisió de comunicar-ho als Mossos d’Esquadra, que alhora van activar els artificiers. Fins al lloc dels fets es va desplaçar la comitiva, que va estar acompanyada fins i tot de la unitat canina. El dispositiu preventiu va obligar a tallar la carretera GI-661.

Els efectius van comprovar la càrrega de la furgoneta en què, finalment, va resultar que no hi havia cap element perillós. Si bé era cert que hi havia un munt de material, no hi havia ni explosius ni cap element sospitós, tan sols roba i objectes personals dels ciutadans britànics. Un cop es va constatar que va acabar sent una falsa alarma, es va donar per finalitzar el dispositiu i van deixar marxar la furgoneta amb els cinc ocupants.

Incident a Roses

En un altre punt del mapa gironí, i en el marc d’aquesta psicosi gihadista, els Mossos i la policia local de Cadaqués van detenir dimecres un home que va amenaçar una família amb una ganivet i els va fer destrosses al cotxe després que ells li recriminessin que cridés “Al·là és gran” a l’aparcament de cala Jóncols, a Roses.

LA FRASE

L’actuació no té cap vinculació amb els atemptats ni amb la comunitat islàmica del municipi
Jordi Soler
alcalde de calonge


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia