Successos

Successos

Bescanó demana més vigilància pels assalts

L’alcalde ha emès un comunicat als veïns en què avisa de l’actuació d’una banda que ha perpetrat tres assalts violents

Demana a la gent que si veu moviments sospitosos alerti el 112

L’alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, ha emès un comunicat per informar la ciutadania de la posició del municipi davant dels tres assalts violents de què han estat víctimes empresaris de la població en menys de dos mesos. Garcia explica que per “la coincidència de la forma d’actuar dels delinqüents se sospita que es podria tractar d’un mateix grup organitzat, tot i que s’ha de confirmar”.

El comunicat de l’alcaldia exposa que els responsables municipals estan en permanent contacte amb els Mossos però que mentre duri la investigació l’Ajuntament ha demanat més presència policial al municipi. Bescanó, molt proper a Girona, no disposa de policia pròpia i aquesta circumstància juga a favor dels lladres a l’hora d’actuar i fugir. El comunicat de l’alcaldia també demana als veïns que estiguin atents i que en cas que vegin qualsevol moviment sospitós alertin ràpidament el 112. El comunicat s’ha emès després del tercer cas d’assalt violent: l’assalt del qual van ser víctimes la matinada de dilluns els amos de la rostisseria La Cresta. Cinc encaputxats van entrar a casa seva i els van sorprendre mentre el matrimoni i el seu fill de disset anys dormien. Els van cegar amb els llums d’unes llanternes i amenaçant-los amb els ganivets que van agafar a la cuina de la casa van aconseguir que la dona els obrís la caixa forta i es van endur tots els diners de la recaptació del cap de setmana de la rostisseria. Un botí elevat. Abans de marxar, els lladres van deixar les víctimes lligades.

L’assalt als amos de la rostisseria és el tercer que es produeix al municipi. El primer cas es remunta a la matinada del 8 de juliol, quan van assaltar els amos del restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol. L’assalt es va perpetrar a l’habitatge dels hostalers, que està situat a sobre del restaurant. Els assaltants hi van accedir a través d’una finestra a quarts de quatre de la matinada. Quan el matrimoni va descobrir els intrusos, encaputxats i amb armes curtes, que remenaven i inspeccionaven la casa, aquests els van amenaçar, els van lligar i els van posar un coixí al cap tot exigint-los que col·laboressin si no volien que els passés res. Els lladres van fugir emportant-se dos sobres. Un contenia 3.000 o 4.000 euros en bitllets i a l’altre hi havia uns 3.000 euros en monedes. I també van desaparèixer les joies de la casa. El segon cas es va produir la matinada del 29 de juliol a l’habitatge de l’empresari Lluís Rocasalva, al pla de Trullàs de Vilanna. Els lladres van irrompre a la casa trencant una vidriera amb una barra de ferro i van amenaçar l’empresari i la seva filla amb una pistola mentre ells capgiraven tota la casa exigint la caixa forta, que no tenien. Es van emportar 900 euros que l’empresari tenia a la butxaca de la roba de treball i 300 euros de la guardiola de la noia.

LA DATA

08.07.17
es va perpetrar
el primer assalt a la casa dels amos del restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol.

LA XIFRA

5
encaputxats
han perpetrat tres assalts violents en habitatges de Bescanó en menys de dos mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia