Successos

setge a l'1-O

Un grup de 200 guàrdies civils arriba a hotels de Calella

El contingent de furgonetes, el primer d’aquest volum, es passeja pels carrers de la ciutat i causa sorpresa entre els ciutadans

S’afegeixen als agents de la Policía Nacional en el marc del dispositiu per aturar l’1-O

Un contingent de 200 agents de la Guàrdia Civil va arribar dimecres a la nit a Calella i s’ha hostatjat en diversos hotels de la població. El desplegament de furgonetes en fila pels carrers de la ciutat va provocar ahir sorpresa entre els ciutadans, que ben aviat van fer córrer imatges dels vehicles a través de les xarxes socials.

Els vehicles estan aparcats a la caserna que hi ha al municipi, una de les dues –l’altra és a Premià de Mar– que encara es mantenen actives al Maresme, i que està situada a peu de l’N-II, al rierany dels Frares. L’edifici es troba habitualment en un nivell molt baix d’ocupació, motiu pel qual fa quatre anys l’Ajuntament de Calella va fer una petició formal al Ministeri de l’Interior perquè li fos cedit l’immoble amb l’objectiu d’habilitar-hi pisos socials. La resposta de l’Estat va ser que la instal·lació encara estava activa i que declinava la proposta.

La presència de guàrdies civils uniformats i armats no ha passat gens desapercebuda entre els veïns de la ciutat, que n’han fet fotos i les han fet córrer per internet. Es dona el cas que el contingent de la Guàrdia Civil no és el primer de les forces de seguretat de l’Estat que arriba a la zona de l’Alt Maresme. Fonts policials expliquen que fa unes tres setmanes ja hi va haver un desplegament excepcional d’agents de la Policía Nacional, també en furgonetes, que van arribar a Pineda de Mar. En aquest cas, la vintena de vehicles dormen sota cobert a l’antiga fàbrica Pocholo del polígon industrial Mas Roger. Un espai que el cos va llogar el 2015 després d’haver aparcat ben a la vista, a primera línia de mar, i posteriorment en un terreny sense urbanitzar a prop de l’autopista. Aquests policies també dormen als hotels de Calella.

Enganxada de cartells

L’increment del nombre d’agents, el mateix dia que comença la campanya pel referèndum, ha fet sonar totes les alarmes entre els partits i les entitats independentistes, que la passada mitjanit tenien previst fer la tradicional enganxada de cartells en un acte conjunt. Tots ells confiaven que podrien fer-ho sense problemes.

Els guàrdies civils acabats d’arribar a Calella formarien part del grup d’efectius anunciat pel Ministeri de l’Interior destinat a augmentar la presència a Catalunya amb motiu de l’1-O. Una resolució del 6 de setembre del cap de l’estat major de la direcció general de la Guàrdia Civil establia que uns 240 agents del cos continuessin un mes a Catalunya, malgrat que avui havien d’incorporar-se a les seves noves destinacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia