Successos

successos

accident mortal

Un submarinista mort després d’una immersió a Roses

Un submarinista va morir, ahir a Roses, després d’haver acabat una immersió. Es tracta d’un home de 59 anys i de nacionalitat suïssa. Els fets van tenir lloc a quarts de dotze del migdia. Un grup de submarinistes de nacionalitat suïssa que estaven allotjats a l’Escala van fer una sortida amb barca. La colla ja estava acabant la immersió de 25 metres de profunditat quan, al final, les coses es van començar a torçar. Mentre pujaven a la superfície, un d’ells es va començar a trobar malament. Un cop va pujar a la barca, l’home es va trobar pitjor, fins al punt de perdre el coneixement. Llavors, els companys i responsables de l’embarcació van començar a fer-li les maniobres de reanimació. Però malgrat els esforços, l’home va acabar morint a la mateixa barca. Davant dels fets ocorreguts, els responsables de l’embarcació van trucar a Salvament Marítim alertant de la situació. La barca va portar el cos ja sense vida del submarinista al port de Roses, on esperaven patrulles dels Mossos d’Esquadra, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i un metge forense.

La darrera víctima havia estat un submarinista francès de 66 anys, que va morir el 31 d’agost mentre feia immersió a les illes Medes. L’home va sortir, amb dues persones més que no coneixia, a la cova de la Vaca de les Medes. En tornar a la superfície, les altres dues persones més van comprovar que l’home no havia pujat, pel que van fer una recerca per superfície i, en no trobar-lo, van avisar el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, que el van localitzar mort a uns 50 metres de l’entrada de la cova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia