Successos

Un detingut a Lleida per adoctrinament gihadista

El jove, de 25 anys, és el quart germà d’una mateixa família vinculat amb els fets

Actuació policial a les comarques de Lleida per desarticular un grup radical vinculat amb la propaganda i exaltació de les activitats terroristes de motivacions islamistes. La Guàrdia Civil va detenir ahir a Lleida un jove de 25 anys, de nacionalitat pakistanesa, per adoctrinament gihadista. El jove, segons manté la policia, es dedicava a esbombar per internet missatges relacionats amb la lluita religiosa.

La Guàrdia Civil va actuar en coordinació amb la fiscalia i seguint ordres del jutjat d’instrucció número 1 de l’Audiencia Nacional. El jove detingut consumia i difonia, a través dels seus perfils de Facebook, missatges gihadistes centrats en la justificació i la crida al gihad armat, la inducció al martiri, els elogis a grups terroristes com ara Estat Islàmic i els seus líders. En aquest mateix context, disposava d’una notable quantitat d’imatges i material propagandístic distribuïts per productores de grups terroristes. Entre els continguts, també n’hi ha de caràcter antisemita.

Els investigadors, a més, van constatar que en les darreres setmanes el nivell de radicalització del jove havia anat en augment. En aquest context, van certificar que no s’havia presentat a la feina per dedicar-se a la pràctica dels preceptes més fonamentalistes de la seva religió.

Segons va informar el Ministeri de l’Interior, la detenció d’aquest jove és el segon capítol d’una operació policial, batejada com a operació Farina, que es va dur a terme el juny del 2016. El detingut formava part d’un grup d’individus, tots de nacionalitat pakistanesa, que va ser parcialment desmantellat a Lleida el 30 de juny del 2016. El jove ara detingut és el quart germà d’una família que, presumptament, ha dut a terme activitats relacionades amb l’exaltació del terrorisme de característiques islamistes.

L’any passat, la Guàrdia Civil ja va detenir, també a Lleida, els altres tres germans pels mateixos motius que ara. En total, s’han comissat diversos suports informàtics amb abundant material de contingut gihadista. De l’anàlisi del material, els agents van establir una clara relació entre el jove detingut ahir i els germans arrestats, que actualment es troben a la presó per ordre del jutge. Tots ells, segons Interior, formaven un grup d’ideologia “extremament radical”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia