Successos

Tribunals

Arrenca el judici amb jurat popular pel crim de la veïna de Girona Montse Méndez

El fiscal i el lletrat de l’acusació particular lamenten la falta de respecte que tant el principal acusat com el seu company de pis van tenir envers la víctima

“Sort, objectivitat i parcialitat.” És el que va desitjar el fiscal Enrique Barata al tribunal popular format per cinc dones i quatre homes que s’encarregaran de jutjar l’autor i l’encobridor del crim de la veïna de Girona Montse Méndez, l’octubre del 2013. El judici es va iniciar ahir a l’Audiència, on va tenir lloc l’elecció del jurat i les parts van dur a terme les al·legacions prèvies. El principal acusat, Dave Verbist, de nacionalitat belga, va confessar el crim el juny del 2014. El fiscal li demana una pena de 17 anys i deu mesos de presó per un delicte d’assassinat i profanació de cadàver. Juntament amb ell, al banc dels acusats s’hi asseu qui en el moment dels fets era el seu company de pis, Doramas Sánchez, qui hauria acordat amb Verbist fer desaparèixer el cos.

Barata sosté que, la matinada del 24 d’octubre del 2013, els dos acusats i la víctima van anar al pis que ells tenien llogat al carrer Pare Coll. Durant la nit, Doramas se’n va anar a dormir mentre Verbist i Méndez es van dirigir a l’habitació d’ell a mantenir relacions sexuals. “Al dormitori, Verbist va col·locar un cable enrotllat al coll de la víctima i, sent conscient que li causaria la mort per asfíxia, va estirar fort i prolongadament amb les dues mans fins a estrangular-la”, indica el fiscal.

La família de Méndez va denunciar-ne la desaparició perquè havien perdut el rastre d’ella el 23 d’octubre, quan va ser vista per últim cop a Can Gibert del Pla. Durant mesos no en van saber res fins que la policia va detenir Verbist a Madrid per un altre crim. Aleshores, va confessar espontàniament que havia matat una dona a Girona i que s’havia desfet del cadàver. Segons el fiscal, a primera hora del matí després de cometre el crim, Dave va explicar al seu company el que havia fet.

Doramas, en comptes d’alertar la policia, va encobrir el seu amic. Mentre Sánchez va anar a treballar, Verbist va trossejar el cadàver a la banyera amb un ganivet i va repartir els fragments en bosses d’escombraries. Quan el company de pis va tornar, va ajudar Verbist a baixar les bosses i li va deixar les claus del seu cotxe perquè les anés llençant en zones boscoses. “Van actuar amb total menyspreu envers el dol i la memòria que es mereix qualsevol persona morta”, va subratllar ahir Barata.

L’advocat Benet Salellas, que exerceix l’acusació particular en nom dels pares i les filles de la víctima, també va lamentar la sang freda i la brutalitat dels fets, que espera que en el judici siguin tractats amb “especial sensibilitat”. Per la seva banda, el lletrat de Verbist, Miguel Ángel Chamorro, defensa que el seu representat va matar de manera involuntària la víctima mentre mantenien relacions: “El xoc emocional que va tenir llavors, lligat al consum d’alcohol i substàncies estupefaents, el va portar a actuar de manera desesperada perquè es trobava fora de si”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia