Successos

Els advocats habiliten un telèfon per resoldre dubtes legals de l’1-O

Presten assistència desinteressada a qualsevol persona que hagi de respondre davant la justícia amb relació al referèndum

“Volem garantir el dret de defensa de les persones i resoldre qualsevol dubte legal o neguit que puguin tenir.” Són els objectius del grup Voluntaris Dret de Defensa, que engloba advocats i advocades d’arreu de les comarques gironines. Aquest col·lectiu de lletrats –que té el suport de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona (ICAG)– ha posat a disposició del ciutadà el número d’atenció telefònica 691 376 732 amb la finalitat de prestar assessorament arran de situacions conflictives que es puguin derivar de la convocatòria del referèndum. Des del seu àmbit professional volen donar un cop de mà i estan en contacte per col·laborar amb grups similars d’altres partits judicials del país. “En el fons, es tracta d’una situació política que s’intenta resoldre per la via legal i això és molt complicat”, consideren.

“Alguns dubtes són què passa si em citen al jutjat i no hi acudeixo, de quina manera em perjudica una determinada imputació o bé hi ha certes accions que algú pot pensar que li poden comportar una imputació i en realitat no està incorrent en cap delicte”, hi afegeixen. Aquest grup d’advocats gironins, a més, no tan sols ofereix assessorament legal, sinó també assistència lletrada de manera desinteressada. “En el supòsit que hi hagués una persona detinguda que no volgués ser defensada per l’advocat que li hagués tocat d’ofici o no en tingués cap de particular, es pot posar en contacte amb nosaltres. Estem en un grup de WhatsApp en què exposaríem l’assumpte per veure qui tindria disponibilitat per fer l’assistència en aquell moment.”

Voluntaris Dret de Defensa ha organitzat per a demà, a les set de la tarda, una sessió informativa sobre aquesta qüestió a la sala d’actes de l’ICAG de Girona. I, per al 27 de setembre, una altra que se celebrarà a les 20 h a la sala de plens de l’ajuntament d’Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia