Successos

salut

El DEA i l’alcalde de Santa Pau salven un regidor

Pep Companys, que havia rebut formació sobre l’ús del desfibril·lador, va aconseguir reanimar la víctima, que va caure desplomada i de manera sobtada enmig del carrer Major

L’aparell de desfibril·lació externa automàtica (DEA) que el Dipsalut té instal·lat a la façana de l’ajuntament de Santa Pau va servir dissabte per reanimar un veí de la població i regidor municipal que va tenir una aturada cardíaca sobtada al carrer Major, a pocs metres de l’ajuntament. Va ser precisament l’alcalde de la població, Pep Companys, qui va liderar les maniobres d’ús de l’aparell DEA que van servir per reanimar l’home, que havia caigut desplomat de manera sobtada. Posteriorment, la víctima va ser atesa pels metges del SEM, que la van traslladar fins a l’hospital Josep Trueta de Girona, on ahir a la nit continuava ingressada, a la unitat de malalts coronaris. Durant les maniobres de reanimació, l’alcalde i els veïns que hi van col·laborar no van reconèixer el malalt, que no duia la documentació, però posteriorment van comprovar que era el regidor d’Esport de la població, Jordi Darné, membre de l’equip de govern de Junts per Santa Pau que lidera Companys. De resultes de l’incident, l’Ajuntament va decidir ajornar per l’endemà els actes en què es du a terme l’elecció de la pubilla i l’hereu de Catalunya que estaven previstos per dissabte.

Un cop utilitzat el desfibril·lador, l’Ajuntament va comunicar al Dipsalut que s’havia fet servir l’aparell per tal que el tornessin a posar en ús i ahir ja tornava a estar operatiu en condicions de salvar més vides. Segons va remarcar l’alcalde de Santa Pau, dissabte va ser el primer cop que van utilitzar el desfibril·lador. Companys té coneixements per a l’ús del DEA perquè va participar en cursos de formació fa uns anys i havia estudiat tutorials d’ús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia