Successos

successos

Un caçador en mata un altre en una batuda del senglar a Viladasens

Va disparar a un grup de senglars i va tocar un company que era a l’altre costat

Els agents rurals comissen cinc escopetes a la zona del Pasteral

Un caçador de 54 anys veí de Girona va resultar mort l’1 d’octubre passat en rebre un tret accidental que li va disparar un companys mentre participaven en una batuda de caça a Fellines, a Viladasens. El caçador que va disparar va obrir foc contra un grup de senglars que van travessar en una clariana entre la seva posició i la de la víctima. Va abatre un senglar, una peça petita, però un projectil va impactar en el caçador que estava a la parada assignada a l’altre costat de camp i que va resultar mort. Els fets van passar a mig matí durant la batuda que aquell dia la colla del senglar de Viladasens estava fent a Fellines. Els Mossos i els agents rurals van anar al lloc dels fets i van obrir diligències que van ser traslladades al jutjat de guàrdia de Girona, que decidirà si el caçador que va disparar va incórrer en responsabilitats penals.

Aquest és el primer accident greu de cacera que es registra aquesta temporada a les comarques gironines, on hi ha molts practicants d’aquesta activitat. L’any passat a Santa Pau, en una situació similar a la que es va donar a Fellines, un caçador va ferir un company en una cama. Va disparar quan passava el senglar i va tocar el company que era a l’altre costat. El 13 de setembre del 2009, un caçador va morir en rebre un tret que li va disparar per error un altre caçador que comptava abatre un senglar, a la zona anomenada la Sureda, entre Llofriu i Torrent, dins del terme municipal de Torrent. El 6 de desembre del 2014, un caçador de 49 anys, veí de Barcelona, va morir en rebre un tret d’un company mentre participaven en una batuda del senglar a Fogars de la Selva.

Escopetes comissades

Els agents rurals van comissar diumenge passat, primer dia de cacera oficial d’animals de ploma, cinc escopetes a caçadors de Sant Hilari que anaven a caçar ànecs pels boscos del voltant de la presa del Pasteral, una zona on ells no tenien autorització per anar a caçar. A més, un dels caçadors duia l’arma muntada i carregada dins del cotxe, cosa que suposa una altra infracció. Els agents rurals els van denunciar per la via administrativa i ara els caçadors hauran de fer els tràmits per poder recuperar l’arma, un cop pagada la sanció. L’actuació dels agents rurals és una actuació de control rutinària que no té cap relació amb el cas dels doble crim perpetrat a Susqueda, on els agents rurals fan controls habituals tant de caça com de pesca.

LA DATA

01.10.17
Un caçador
va morir del tret accidental d’un company en una batuda del senglar a Fellines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia