Successos

policial

robatoris amb violència

La petjada del 46

Els Mossos segueixen, a través de les petjades que han recollit d’unes sabates del 46, el rastre dels lladres violents que ja han assaltat cinc cases a Bescanó

Intenten establir quin lligam comú poden tenir les cinc víctimes

Quin vincle comú poden tenir els amos del popular restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol, els propietaris de la també ben popular rostisseria La Cresta de Bescanó, l’empresari de maquinària d’obres i jardineria Lluís Rocasalva, el professional de subhastes Josep Maria Ginesta i una reputada advocada penalista? Els Mossos compten, que si troben la resposta a aquest interrogant i desemmascaren la persona que pot passar informació, directa o a través de tercers, estaran sobre el rastre bo dels cinc homes encaputxats que ja han perpetrat cinc assalts violents en habitatges de Bescanó i de Vilablareix i que encara campen lliures. De moment, tenen clar que busquen un grup ben organitzat, que té informació privilegiada sobre les víctimes i els seus negocis i de què un dels membres ha de ser un home alt, d’almenys 1,90. Ho dedueixen per les petjades d’un calçat del 46 que han pogut trobar en diversos dels escenaris, una de les poques pistes que han pogut recollir, ja que els lladres vigilen de no deixar rastres. Actuen perfectament emmascarats, vestits amb roba negra i porten guants per no deixar empremtes. I eviten d’endur-se els telèfons mòbils de les víctimes perquè no els puguin atrapar a través del geolocalitzador. Per evitar que truquin, els deixen amagats als mateixos habitatges que saquegen. Els investigadors estan convençuts que són professionals. Només en el darrer cas, a Vilablareix, perpetrat el 17 d’octubre passat, van haver de fugir sense botí perquè la mestressa de la casa els va descobrir i va començar a cridar abans que tinguessin temps d’entrar i d’immobilitzar la família. Aquell dia, però, anaven armats amb un extintor i van ruixar la mestressa i també el gos, que bordava. En els altres casos, s’han endut botins importants.

El primer cas es remunta a la matinada del 8 de juliol, quan van assaltar la casa dels amos del restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol, que està situat a sobre del restaurant. Els assaltants van accedir a l’habitatge a través d’una finestra a quarts de quatre de la matinada. Quan el matrimoni va descobrir els intrusos, encaputxats i amb armes curtes, que remenaven i inspeccionaven la casa, aquests els van amenaçar, els van lligar i els van posar un coixí al cap tot exigint-los que col·laboressin si no volien que els passés res. Els lladres van fugir emportant-se dos sobres. Un contenia 3.000 o 4.000 euros en bitllets i a l’altre hi havia uns 3.000 euros en monedes. També van desaparèixer les joies de la casa.

El segon cas es va produir la matinada del 29 de juliol a l’habitatge de l’empresari Lluís Rocasalva, al pla de Trullàs de Vilanna. Els lladres van irrompre a la casa trencant una vidriera amb una barra de ferro i van amenaçar l’empresari i la seva filla amb una pistola mentre regiraven tota la casa exigint la caixa forta, que no tenien. Es van emportar 900 euros que l’empresari tenia a la butxaca de la roba de treball, 300 euros de la guardiola de la noia i dos aparells de televisió. Van amagar els telèfons de les víctimes.

El tercer assalt va ser la matinada del 28 d’agost. Cinc homes que duien el rostre tapat amb passamuntanyes i vestits amb roba negra que els tapava tot el cos van irrompre a l’habitatge dels amos de la popular rostisseria La Cresta. Els assaltants van entrar a l’habitatge familiar, situat dins el poble, a 500 metres del negoci, entre les tres i les quatre de la matinada. Van esbotzar una finestra amb un tornavís i van sorprendre el matrimoni i el fill de disset anys mentre dormien. Els van enlluernar amb unes llanternes i els van amorrar de bocaterrosa al llit mentre els amenaçaven amb ganivets que van agafar de la casa. Es van endur els diners de la recaptació del cap de setmana, que superava de bon tros els 10.000 euros.

El quart assalt el van perpetrar dissabte 9 d’octubre a la matinada a Can Bonic, a Vilanna, on van demostrar que tenien informació privilegiada de la víctima, ja que a l’amo, Josep Maria Ginesta, professional de les subhastes, li exigien els diners de la venda d’una nau que havia fet feia poc. El van lligar amb brides, el van encanonar amb una pistola i van amenaçar de tallar-li un dit. Aquest cop, la banda dels cinc encaputxats es van endur uns 800 euros i també van atacar els masovers, una parella índia, que habiten a la casa del costat de Can Bonic.

Cinc homes
encaputxats que tenen accent sud-americà, van vestits de negre i porten guants han perpetrat ja cinc assalts violents en habitatges de Bescanó i Vilablareix. Com a armes, porten una pistola i un matxet i agafen ganivets de les cases que assalten o fins i tot un extintor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia