Successos

Successos

Agredeixen una patrulla dels Mossos durant una baralla familiar, a Figueres

L’instigador de la disputa va donar una puntada de peu a un dels agents i va intentar estirar l’emissor a l’altre policia

L’home va fugir aprofitant l’enrenou

Els Mossos d’Esquadra han reforçat com a mesura preventiva el patrullatge al barri del Bon Pastor de Figueres per un altercat que s’hi va produir el cap de setmana. L’incident es va originar dissabte a la tarda. A través del telèfon d’emergències 112, es va rebre l’avís que s’havia desencadenat una baralla familiar al carrer Doctor Fleming. Una patrulla s’hi va dirigir per verificar què succeïa i intentar posar-hi pau, si bé l’episodi va desembocar en un encarament d’un dels implicats en la discussió envers els Mossos. Quan els dos agents que anaven a la dotació van arribar al lloc, van comprovar que l’instigador de la disputa era un vell conegut de la policia. Es tracta d’un veí del barri, d’ètnia gitana, que té el sobrenom de Polini. L’home, quan va veure els agents, s’hi va encarar i els va amenaçar i agredir. A un, li va intentar estirar l’emissor portàtil i li va causar una contusió al pòmul. I, a l’altre, li va donar una puntada de peu. Després, aprofitant l’enrenou –perquè la baralla havia atret més veïns del barri– el presumpte agressor va aconseguir fugir. Es va iniciar una operació per localitzar-lo i ahir, a l’hora de tancar aquesta edició, la recerca restava en peu.

El mateix dissabte, els Mossos van trobar la furgoneta de l’home aparcada a la zona. Van inspeccionar el seu interior i van descobrir que hi portava una barra de ferro i dues catanes. A banda, a causa de la doble agressió que presumptament va protagonitzar, els agents van resultar ferits lleus. Un d’ells –el que va rebre la puntada de peu– va necessitar anar a l’hospital abans de reprendre el servei.

En múltiples ocasions s’ha hagut de reforçar la vigilància al barri del Bon Pastor i al de Sant Joan, on viu majoritàriament el col·lectiu gitano. Entre d’altres, l’abril de l’any passat, una revolta d’uns veïns va permetre que un familiar seu que acabava de ser detingut pels Mossos per un robatori en una furgoneta es pogués escapar. Van ser arrestats la seva mare i un parent, que, junt amb la dona de l’acusat, van arremetre contra els policies i van ajudar-lo a sortir del cotxe patrulla on els efectius l’havien introduït. Els tres familiars es van encarar als dos mossos, que van ser assistits per lesions lleus i van haver de demanar suport als seus companys del cos i a la Guàrdia Urbana. Els van propinar cops i els van esgarrapar i mossegar. Mentre l’acusat estava retingut al cotxe patrulla, va trencar un dels vidres de la dotació policial amb l’ajuda dels seus parents. Els familiars, a més, li van obrir la porta de l’automòbil i va aconseguir marxar.

LA DATA

18.11.17
A les quatre de la tarda,
el 112 va rebre l’avís de l’incident, que va tenir lloc al carrer Doctor Fleming.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia