Successos

Els Rurals, denunciats ara per injúries

El criador de gossos de Sils investigat per amenaces de mort ha presentat la denúncia

El criador de gossos de Sils investigat per amenaces de mort publicades al mur de Facebook de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya (Asparc) els ha denunciat ara per injúries. En el marc de la investigació oberta al jutjat d’instrucció 2 de Girona, el criador va assegurar que l’associació havia atemptat contra el seu honor afirmant que el seu negoci és “il·legal”. Ahir va ratificar la denúncia. L’advocat de l’Asparc, Albert Requena, assegura que al jutjat ha quedat “clar” que el criador no compleix els requisits normatius que imposa el decret legislatiu de la llei de protecció d’animals i explica que s’oposen al fet que la denúncia prosperi. En paral·lel, la instrucció per les amenaces proferides després del doble crim d’Aspa continua el seu curs.

Requena explica que, dins el procediment que es dirigeix contra el criador de gossos per amenaces a l’Asparc, l’investigat va presentar un escrit per denunciar que l’associació professional l’havia “difamat” dient que el seu negoci era il·legal.

L’advocat de l’Asparc ha afirmat que s’oposen que la denúncia prosperi per dos motius. D’una banda, perquè entenen que el procediment no és l’adequat. “Si el que vol és denunciar l’associació per injúries, el que hauria de fer és interposar una querella”, explica. D’altra banda, perquè considera que no hi ha base per obrir una investigació per cap delicte contra l’honor.

Segons ha explicat Requena, el criador considera que l’associació ha posat en dubte la seva honorabilitat afirmant que el seu negoci és “il·legal”. L’advocat exposa que no ha aportat cap documentació al jutjat que acrediti que compleix els requisits legals exigits pel decret legislatiu de la llei de protecció dels animals i, per tant, aquesta afirmació no seria incorrecta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia