Successos

Successos

Multa de 900 euros per al xinès que va simular un assalt i es va lligar ell mateix

Van trobar l’home lligat de peus i mans dins d’un cotxe i va denunciar que uns falsos policies l’havien aturat i li havien robat 120.000 euros

Pena lleu per al xinès que va simular un delicte greu. El jutjat d’instrucció número 1 ha condemnat a una multa de 900 euros per un delicte de simulació de delicte Kuizhang Hua, el xinès que el divendres 10 de febrer va ser trobat lligat de mans i peus dins d’un tot terreny a Fornells i va denunciar que uns falsos policies li havien robat amb violència 120.000 euros. Una gran mentida, segons va admetre dies més tard als Mossos i com va confessar el dia del judici, quan la seva defensa i la fiscalia van conformar la pena lleu que se li ha acabat imposant.

Quan Hua va ser trobat lligat de peus i mans va dir que feia setze hores que estava així i va explicar que venia de Figueres, on acabava de recollir la recaptació d’un basar xinès, i que va ser assaltat per uns individus que el seguien, que es van identificar com a policies i se li van endur els diners de la recaptació.

Els Mossos, després de comprovar que els passos que havia explicat que havia fet el dia de l’assalt no lligaven amb la realitat (no havia anat a un restaurant com relatava, no havia recollit diners en un basar...) el van tornar a citar i, en vista de les evidències, el denunciant, Kuizhang Hua, veí de Mataró, es va ensorrar i va admetre que havia mentit i se li van obrir diligències per simulació de delicte i denúncia falsa.

La segona versió que va donar Hua, que els Mossos tampoc es van acabar de creure, apuntava que tenia un bon grapat de diners però no tants. Va dir que duia 50.000 euros que eren per pagar una operació de la seva mare. Però va explicar que va anar a un casino de Barcelona dos dies seguits amb la intenció d’augmentar el capital fins a 70.000 euros, que era el que en realitat costava l’operació que havien fet a la seva mare a la Xina, i que el que li va passar va ser que va perdre tots els diners jugant, bàsicament a les màquines escurabutxaques però també a la ruleta.

Davant dels Mossos, Hua va dir que en veure’s plomat va tenir vergonya del que hauria d’explicar a la seva família (que li havien avançat els diners de l’operació) i per això va pensar d’inventar-se l’assalt. I per escenificar-ho bé, va anar a comprar cinta americana i brides en un centre comercial de Barcelona, i quan va haver triat un lloc que va considerar idoni (a la zona dels concessionaris de Fornells), va aparcar el seu Chevrolet Captive en un lloc un xic discret. Es va posar als seients de darrere i es va lligar els peus i les mans amb les brides estrenyent-les amb les dents i després es va posar la cinta adhesiva a la boca. L’operació de lligar-se la va fer dijous al vespre, segons diu, de manera que el que sí sembla veritat és que va acabar passant setze hores dins del cotxe lligat.

Quan va denunciar el robatori, Kuizhang Hua va explicar que els assaltants, tres individus, després de lligar-lo s’havien endut els diners, el telèfon mòbil i les claus del vehicle. En la confessió, Hua va admetre que el telèfon mòbil l’havia llençat per la finestra mentre circulava per l’autopista i que les claus les havia amagat ell mateix. Tot per donar més credibilitat a la seva aparença de víctima d’un assalt violent.

Davant del jutjat no li va caldre donar cap versió més ja que es va conformar amb la pena demanada pel fiscal: 900 euros de multa.

LA DATA

10.02.17
van trobar
un xinès lligat de mans i peus dins d’un cotxe a Fornells i va denunciar en fals que l’havien atracat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia